Select Page

SMOKEY EYELINER - sa nastave na kursu scenske šminke

Smokey eyeliner

Polaznici kursa scenske šminke su naučili kako se radi smokey eyeliner. Kurs scenske šminke se pohađa nakon završenog kursa tehnike šminkanja lica. Tehnike šminkanja lica obuhvataju osnove u šminkanju. Neki od segmenata su istorija umetnosti i šminkanja, oblici lica, nanošenje tena, oblici očiju, različite tehnike šminkanja za različite oblike očiju. Posebna pažnja se obraća na pravilnu korekciju obrva, usana, očiju i stalnim vežbanjem eyelinera. Nanošenje eyelinera polaznici često ocenjuju kao najteži deo. Eyeliner se mora vežbati, mora se raditi mirnom rukom i skoncentrisano. Kod njegovog nanošenja greške su vidljive i mogu pokvariti čitavu utisak. Međutim, smokey eyeliner je nešto lakši za izvođenje i može se primeniti u scenskom šminkanju.

Smokey eyeliner se može kombinovati sa različitim tehnikama šminkanja očiju. Razlika između klasičnog i smokey eyelinera je senčenje. Polaznici kursa scenske šminke odlično znaju kako se senči, stapa i blenduje senka. Senčenje je tehnika bez koje ni jedan look ne bi bio potpun ni estetski prihvatljiv. Kao što se i tehnika smokey eyes zasniva na senčenju na taj način radimo i smokey eyeliner. Prvo vršimo pripremu oka bez obzira kojom tehnikom ćemo šminkati. Nakon nanošenja senke radimo smokey eyeliner. Spoljašnju ivicu eyelinera izvlačimo na klasičan način. To činimo od ivice oka dijagonalno ka obrvama. Gornju ivicu eyelinera ćemo rasenčiti četkicom za blend. To činimo kružnim pokretima na gore sa korišćenjem vrlo malo crne senke. Na ovaj način dobijamo zadimljen efekat eyelinera.

Kurs scenske šminke je namenjen svima koji žele karijeru šminkera u oblasti mode, televizije, pozorišta i scenskih umetnosti generalno, ali i onima kojima je potrebna savršena scenska šminka: pevačima, glumcima, plesačima, TV voditeljima i prezenterima itd. Scenskašminka je je svuda tamo gde je i scena. Smokey eyeliner je samo jedan od segmenata scenske šminke. Scenska šminka obuhvata specijalne efekte, rane, modrice, ožiljke, HD šminku, šminku za savremeni ples i folklor, fashion make up, šminku za modne revije, šminku za televiziju, air brush tehniku šminkanja, šminku za javne nastupe. Obuhvata i šminku za muškarce i fantasy šminku.

 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PANDA TEHNIKA ŠMINKANJA

DSCN6482

POGLEDAJTE VIŠE O NEON TRENDU

DSCN5374