Select Page

SKRAĆIVANJE KRAJEVA KOSE - sa nastave na kursu za ženskog frizera

Skraćivanje krajeva kose

Na kursu za ženskog frizera polaznici su učili kako se radi skraćivanje krajeva kose. Veliki broj žena skraćuje kosu najmanje jednom u tri meseca. Ovaj proces je veoma bitan za negu kose. Spoljašnji uticaji ugrožavaju kvalitet kose. Predugo izlaganje suncu može oštetiti krajeve a pogotovoto one koji su kolorisani. Svakodnevnim stilizovanjem kose takođe ugrožavamo njen kvalitet . Najčešće stilizujemo kosu presom, figarom ili kupom. Ovi aparati emituju veliku količinu toplote i na taj način ugrožavaju kosu. Delovanjem toplote dlaka se istanjuje, lomi i na kraju puca. Popularno se oštećeni krajevi nazivaju “rascvetali krajevi”. Skraćivanje krajeva kose je ključno u održavanju postojeće frizure.

Korišćenjem različitih preparata možemo odložiti skraćivanje krajeva kose. Nakon svakog pranja kose šamponom obavezno je koristiti balzam. Šampon otvara omotač dlake a balzam zatvara. Na taj način je moguće rasčešljati kosu nakon pranja. Pored toga što balzam zatvara omotač dlake on i hrani krajeve kose. Kod nanošenja balzama je najbolje izbegavati sam koren kose. U suprotnom kosa će se brže prljati a lučenje sebuma će biti pojačano. Pored korišćenja balzama na tržištu postoje mnogo različitih pakovanja i maski za kosu. Pakovanja i  maske se drže i po deset do petnaest minuta na kosi. Za to vreme hranljivi sastojci deluju na krajeve kose i obnavljaju dlaku. Skraćivanje krajeva kose se može odložiti ali ne i izostaviti. Kosa se može negovati različitim preparatima ali je skraćivanja krajeva kose nakon šest meseci obavezno.

Skraćivanje krajeva kose se radi u zavisnosti od stepena oštećenosti kose. Veliki broj žena nosi dugu kosu i kada je skraćivanje krajeva kose u pitanju dolazi do sukoba mišljenja sa frizerom. Ukoliko je oštećenje na visokom stepenu potrebno je odstraniti većinu oštećenja. Skraćivanjem se ne menja oblik frizure već kosa postaje uredna bez oštećenja. Ovako ošišana kosa je lakša za održavanje, stilizovanje i izgleda uredno u svakom momentu.

POGLEDAJTE KAKO SE FARBA KOREN KOSE

DSCN7077

POGLEDAJTE KAKO SE ŠIŠA NA JEDNAKU DUŽINU

DSCN5450