Select Page

REFLEKSOLOGIJA STOPALA - metoda stara više od 3000 godina

Refleksologija stopala

Refleksologija stopala je deo čitave kulture refleksologije. Refleksologija je veoma stara metoda, koja se primenjuje više od 3.000 (6.000) godina u Kineskoj, Tajlandskoj, Indijijskoj, Egipatskoj i drugim kulturama Sveta. Koreni refleksologije sežu u daleku prošlost, i zato se ona smatra tradicionalnom veštinom lečenja. Njeni principi lečenja temelje se na načelu postojanja „refleksnih zona“ na stopalima, dlanovima i koje odgovaraju svim delovima tela, organima i žlezdama čoveka. Refleksologija ja prastara metoda lečenja odnosno masaže. Koja je u XX veku zaživela u Evropi ,koja je vodeća grana alternativne medicine. Refleksologija stopala se temelji na spoznaji o postojanju odbrambrenih imunoloških mehanizama,kojima su prirodno povezani svi organi u ljudskom telu. Sastoji se od blage masaže precizno odredjenih tačaka na stopalima. Desno stopalo je ogledalo desne strane ljudskog tela, a levo stopalo je ogledalo leve strane tela.

 

Masaža se obavlja posebnim drvenim stapićima ili palcem, u zavisnosti od toga šta je prijatnije osobi kojoj se obavlja tretman. Veoma relaksirajuća masaža i dovodi do prijatnog osećaja duboke opuštenosti ,oslobadjajući telo stanja psihofizičke napetosti. Refleksologija stopala služi za uspostavljanje i održavanje prirodnog stanja organizma , takodje podstiče organizam da održava zdravu ravnotežu. Dokazano je da refleksoterapija deluje kod različitih psihosomatskih tegoba, uspešno smanjuje psihičku i fizičku napetost, podstiče cirkulaciju krvi i limfe ,reguliše hormone, uravnotežava orgnizam ,pospešuje eliminaciju štetnih materija iz organizma.

 

Takođe može se otkloniti glavobolja, nesanica, depresija, alergija, ekcem, bol u ledjima. Refleksologija stopala otklanja energetske blokade u telu i postiže se bolja cirkulacija. Ne sme se primenjivati kod unutrašnjih povreda, povišene telesne temperature, unutrašnjih i spoljašnjih povreda, osobe koje imaju ugradjen pejsmejker. Takođe se ne sme primenjivati kod osoba koje imaju proširene vene na nogama i kod trudnica. Deci i nakon mesec dana po rođenju može se primenjivati refleksologija stopala, zbog poboljšanja probave, u cilju uspavljivanja, podizanja raspoloženja i konkretno odrzavanja vitalnosti celokupnog organizma.

 

POGLEDAJTE VIŠE O ULJIMA ZA MASAŽU

ulja za masažu

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU AKNI NA LEĐIMA

tretman akni na leđima

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI SPORTISTA

masaža sportista