Select Page

PILING SA GLIKOLNOM KISELINOM - osvežavajući tretman kiselinama

Piling sa glikolnom kiselinom

Već posle 25-e godine možete primeniti prve preventivne antiage tretmane. U ovom tretmanu smo koristili piling sa glikolnom kiselinom kao glavni sastojak za održavanje mladolikosti lica. Jedan od najdelotvornijih i najčešće korištenih preparata u savremenoj kozmetologiji i estetskoj dermatologiji je zasigurno glikolna kiselina. Ova kiselina spada u skupinu Alfa-hidroksilnih kiselina – A.H.A.. Upoređena sa ostalim kiselinama, ima najmanju molekulu čija je sposobnost prodiranja izuzetno delotvorna i izaziva značajne promene. Glikolna kiselina ulazi ispod površinskog, oštečenog i mrtvog sloja kože i uzrokuje razdvajanje od ostalih slojeva kože.

Piling sa glikolnom kiselinom

Piling sa glikolnom kiselinom deluje tako što eksfolira površinu kože. Time se uklanjaju izumrle ćelije pa se time poboljšava kvaliteta i ton kože. Eksfolijacija je posebno delotvorna kod prevremeno ostarele i zrele kože, jer podstiče obnovu ćelija brže nego što to može samo telo. Nakon delovanja glikolne kiseline koža postaje mekanija i nežnija, a ten blistav i ujednačen. Takođe, mnoga medicinska istraživanja pokazala su da glikolna kiselina može potaknuti proizvodnju kolagena i povećati volumen epidermisa.

Piling sa glikolnom kiselinom može biti agresivan ukoliko se koža ne priprema pre samog tretmana u kojem se koristi. To ćemo učiniti tako što dve do tri nedelje preporučimo klijentu kremu koja sadrži glikolnu kiselinu kako bi se koža adaptirala. Konačan tretman započinjemo temeljnim čišćenjem lica i apšminkovanje. To činimo mlekom za čišćenje i tonikom. Piling sa glikolnom kiselinom nanosimo na celoj površini lica izmegavajući osetljivi predeo oko očiju. Nanosimo ga kozmetičkom četkicom a deluje 5 minuta. Uklanjamo ga kozmetičkim sunđerima i mlakom vodom. Kožu čemo umiriti maskom od čokolade. Nakon obavljenog obavezno je izbegavati izlaganje suncu ili solarijumu. Naime, hidroksilne kiseline povećavaju osjetljivost na sunce od 13% do 50% te je nakon ovakvog pilinga koža izrazito osetljiva i izlaganje suncu bi moglo uzrokovati pojačano crvenilo kože ili razvoj dodatnih hiper-pigmentacija. 

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU SA ALGAMA

tretman sa algama

POGLEDAJTE VIŠE O FRENČ GEL TEHNICI

DSCN9416

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI ZA OPUŠTANJE

masaža za opuštanje