Select Page

MISS ISTOČNE SRBIJE - za šminku zadužen stručni tim Akademije

Miss Istočne Srbije

Održano je prvo regionalno takmičenje Miss Srbije za ovu godinu u Požarevcu. U Požarevcu se birala Miss Istočne Srbije koja će predstavljati taj kraj za ovu godinu. Titulu Miss Istočne Srbije ponela je Teodora Prole. Uz nju u top pet je ušlo još četiri prelepe devojke. Prva pratilja je MIlica Milosavljevic a druga pratilja Katarina Stojkovic. Titulu Miss fotogenicnosti ponela je Ivana Jorgovanovic. Miss šarma je najmlađa takmičarka na izboru, šesnaestogodišnja Anđela Đorđević.

Stručni tim Akademije je radio makeu podršku za Miss Istočne Srbije. Kada je šminka za izbor za Miss u pitanju ona mora biti elegantna, prefinjena, glamurozna ali i dalje prirodna i umerena. Radili smo nekoliko različitih tehnika šminkanja očiju – catty eyes, smokey eyes i 3D tehniku šminkanja očiju. Držali smo se prirodnih, neutralnih tonova što se tiče senki za oči. Koristili smo bež, tamno roze, belu, crnu, smeđu, bronzanu i zlatnu boju. Haljine koje su takmičarke nosile su različitih boja i materijala tako da se neutralne boje senki odlično kombinuju sa različitom bojom garderobe. 

Ten je veoma važan na izboru za Miss. Kandidatkinje se tokom čitavog izbora fotografišu, snimaju i hodaju po pisti ispred reflektora. Objektiv kamere “upije” veliki deo šminke tako da ten mora biti besprekoran i izražen. Podloga se mora idelano poklapati sa bojom tena i vrata s obzirom da takmičarke imaju i izlazak na pistu u kupaćem kostimu. Takođe, senčimo lice kako bi istakli najlepše crte lica a sakrili nedostatke. 

Sve takmičarke na izboru za Miss Istočne Srbije su nosile jednaku boju karmina. U pitanju je bio karmin boje kajsije. Dodali smo i sjaj za usne sa ljubičastim i plavim tonom kako bi im osmeh bio blistav. Čitav look smo završili obaveznim higlighterom kako bi istakli najviše tačke na licu i dali svež i mladalački izgled. Obavezno je fiksiranje šminke fiksatorom za šminku kako bi stajala tokom čitave večeri, proba i izbora. 

POGLEDAJTE JEDNO OD PRIPREMNIH SNIMANJA

MIR_0480

POGLEDAJTE PRVO FOTOGRAFISANJE KANDIDATKINJA ZA MISS SRBIJE

12803154_1119434331440213_7832328041079760227_n1