+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Koji su osnovni principi japanske metode iscrtavanja obrva?

Koji su osnovni principi japanske metode iscrtavanja obrva?

Osnovni principi japanske metode iscrtavanja obrva ogledaju se u tome što se u trajnoj varijanti ne stvara efekat šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Dlačice se iscrtavaju uz prirodne dlačice, bojom koja se ne razlikuje od postojećih, tako da je rezultat zaista prirodan. Ovaj tretman preporučujemo onima kojima je prirodan izgled na prvom mestu.

Tretman iscrtavanja obrva traje od 60 do 90 minuta. Aplikacija boje traje 15-20 minuta, dok se u preostalom vremenu određuju oblik i simetrija obrva u dogovoru sa klijentom.

Simetrija obrva se izračunava u stanju mirovanja dok klijent ima zatvorene oči, bez ikakve mimike. Odstupanja u visini i dužini obrva u toj fazi nema, međutim na području čela se nalazi veliki broj mišića koji upravljaju mimikom lica i čela, a koji nisu pod uticajem svesti, tako da kada klijent otvori oči moguće su minimalne promene u smislu visine obrva, koje pokušavamo ispraviti koliko je to moguće.

Pigment traje od 1 do 2 godine, ali se ne može garantovati svežina boje, jer njena postojanost zavisi od unutrašnjih i spoljnih faktora. Unutrašnji faktori su Vaš tip kože, tj. da li je koža masna ili suva, promene na koži, dermatitis, seboreja, keloidni ožiljci i dr. Spoljašnji faktori su učestalo izlaganje suncu, solarijum, kozmetika, a naročito kreme sa retinolom i AHA kiselinama, razni tretmani kao npr. hemijski piling i mikrodermoabrazija. Svi ovi faktori utiču na postojanost i trajnost pigmenta u koži pa se jednom godišnje savetuje osveženje boje. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vek koliko god želite.

Nakon samog tretmana potrebno je tretiranje obrva 3-4 puta dnevno, sledećih sedam dana. Prvih sedam dana se ne preporučuje se sunčanje, kupanje u moru ili bazenu, solarijum i sauna. Nakon samog tretmana može se pojaviti crvenilo koje traje petnaestak minuta. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje četvrtog, a završava se sedmog dana. Krajnju boju ćete videti nakon sedam dana od tretmana.

 

TROGODIŠNJE STUDIJE ZA MAKEUP UMETNIKE!

MAKEUP

VIDI OVDE

TRAJNA ŠMINKA OBRVA KAO GLAVNI TREND U SVETU LEPOTE

šminka obrva

VIDI OVDE