+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako se rešiti tanke kose i ispucalih krajeva

Kako se rešiti tanke kose i ispucalih krajeva

 

Kako se rešiti tanke kose i ispucalih krajeva?

Bilo da je kosa srednje gustine i da se susrećete sa učestalim problemima poput masnoće i suvoće kose kao i ispucalih krajeva. Većina devojaka se susreće sa problemom masne kose zbog čega dolazi do gubitka volumena pa je zbog toga pranje kose na svaka dva do tri dana neophodno.

Jedan od uzroka može biti što često perete kosu što  dovodi do isušivanja dlake a šušenje fenom do ispucalih krajeva.

Do masne kose može dovesti dosta toga. Poblemi sa hormonima, stres i zapravo još dosta faktora. Uglavnom, najčešće se javlja kod tanke i ravne kose, jer se po pravilu na takvoj kosi više uočava.

S obzirom da ste i sami zaključili da je dobro oprana kosa od izuzetne važnosti za dalje stilizovanje, neophodno je da odaberete odgovarajući šampon. Izbegavajte šampone sa uljima i silikonima. Ako imate problem suvih krajeva tu već možete koristiti šampone sa uljem avokada, arganovim uljem koji zagladjuju kosu i za održavanje boje kose.

stanje masne kose je samo delimično uzrokovano i determinisano količinom izlučenog sebuma. Ne postoji preparat koji aplikovan lokalno može u potpunosti da reši problem masne kose. Agensi koji smanjuju sebacelanu sekreciju delujući sistemski veoma su toksični.
Za svakodnevnu upotrebu od preparata se najčešće koriste alkoholni losioni a nanose se na kosu i nakon toga kosa masira peškirom čime se skupljaju i odstranjuju rastvoreni lipidi sa površine dlake. Masnoća se leči i upotrebom organskih jedinjenja sumpora. Medju mineralnim jedninjenjima najbolji rezultati su postignuti primenom selenijum – disulfida koji se koristi kod peruti i seboreičnog dermatitisa.

Promena boje i stilizovanje

OVDE