Select Page

Kako se fenirati na lokne

Saznajte na koji način možete napraviti lokne

Kako se fenirati na lokne

Kako se fenirati na lokne? Za ovakav način dobijanja lokni mnogi klijenti se pre odlučuju nego na uvijanje presom, kupom ili figarom.
Razlog tome je što feniranje ne koristi previsoku temperaturu u direktom dodiru sa kosom. Takođe, na ovaj način kosa dobija i na volumenu. Ukoliko je u opšte moguće, nemojte da podešavate toplotu fena na visoke temperature. Duvanje vazduha bi trebalo da bude prijatno na potiljku glave.
Stilizovanje kose toplim vazduhom i četkom za feniranje tako da dobijemo talase popularno se naziva – feniranje kose na lokne.Ovakav način stilizovanja se razlikuje od prelamanja kose presom, kupom ili figarom.
Tehnika feniranja podrazumeva navijanje mokre kose na četku cilindričnog oblika i delovanje toplog vazduha fena.Feniranje kose na lokne.

Ponavljanje ovog pokreta stvara talase u kosi i od broja ponavljanja zavisi koliko će lokna biti čvrsta.Talasi i lokne mogu se dobiti i feniranjem, a frizeri preporučuju da za to koristite četku od prirodne dlake, jer ona s metalnim zupcima oštećuje kosu. Kvalitetan fen sadrže jone, zahvaljujući kojima se kosa brže suši i manje oštećuje.
Feniranje kose na lokne.U zavisnosti od toga koji tip kose je u pitanju fenira se na različitom nivou vlažnosti. Ako je u pitanju ravna kosa treba fenirati na 70% suvoj kosi.
Ako je upitanju kovrdžava kosa treba fenirati na 40% suvoj kosi.
Držite rastojanje! Držite fen barem 20 cm udaljen od kose.Ukoliko imate tanku kosu, trebalo bi da namestite jačinu duvanja na slabo. U suprotnom, može Vam se zamrsiti kosa.Fenirajte svaki pramen kose posebno od korena do krajeva. Ova tehnika čini da je sloj kutikule gladak, što je osnova za zdravu, sjajnu i dobro zaštićenu kosu.Trebalo bi konstantno da pomerate fen kako biste izbegli da toplote bude predugo usmerena na jedno mesto. Preporučujemo razdvajanje kose u nekoliko delova i pričvršćivanje pramenova velikim šnalama. Fenirajte kosu ka gore od vrata do krune glave tako da ne prelazite toplim vazduhom preko istog pramena više puta.

Saznajte kako da održite lokne