Select Page

Kako održati lokne

Kako održati lokne

Pre nego što krenete da je uvijate figarom, kosu je neophodno pripremiti za lokne. Sve kreće u kadi, dok perete kosu. Operite je jačim šamponom, tako da ne ostane ništa od masnoće pri temenu, jer će to dovesti do većeg volumena. Zatim nanesite jači balzam, ali samo na krajeve – ne želite da zamastite koren.
Zatim kosa mora prirodno da se osuši a onda nansesite sprej za zaštitu od toplote. Nabavite onaj sprej koji je baš namenjen pravljenju lokni jer će vam on pomoći da vam lokne traju duže.
Zaboravite na mali figaro, jer on daje sitne lokne koje uopšte ne liče na ovo što mi želimo da postignemo. Za talase Viktorijinih anđela potreban vam je figaro sa širom cevi, koji će u startu napraviti krupnije lokne.

Kako održati lokne i kojim postupkom?

Namotavajte pramen po pramen, držite ga par sekundi, pa skinite s figara. Sad kreće najbitniji korak.
Verovatno ste videli manekenke kako šetaju u bekstejdžu sa ovako umatanom kosom. To se radi nakon uvijanja figarom, kako bi se lokne lepo formirale i kako bi trajale duže.
Naime, lokne ne nastaju pukim zagrevanjem kose, već je mnogo bitnije u kom će se položaju kosa ohladiti. Zato čim skinete pramen sa figara, uvijte ga oko tri prsta i zakačite kao na slici. Ovako možete da šetate po kući satima, ali ako nemate vremena dovoljno je pola sata.
Kada skinete šnale i pustite kosu, možda ćete imati poriv da uzmete najjači lak koji možete da nađete,kako bi što duže stajale na glavi. Ovo je greška, jer će takav lak učiniti da kosa izgleda slepljeno.
Prvo lokne protresite, pa zatim pri korenu dodajte malo praha za volumen, a onda sa veće udaljenosti stavite malo laka srednje jačine. Ovo će biti dovoljno, a kosa ujedno neće izgledati teško i slepljeno.