Select Page

Kako odabrati nijansu pudera

Kako odabrati nijansu pudera

Prema boji vaše kože i boji tena možete odabrati pravu nijansu pudera koji vam odgovara. Vodite računa da ne birate tamnije pudere koji su i to tri nijanse tamniji od vašeg tena jer će se na taj način videti velika razlika. Neka nijansa koju odaberete bude svetlija bar za jedan ton od boje vaše kože.
Tekstura pudera može biti tečna, u prahu i krem. Sve te teksture imaju svoje prednosti ukoliko znate da ih dobro nanesete. Najbolje se puder nanosi četkom dok postoje i sundjeri koji rasporedjuju teksturu.

 

Prstima i nije tako efektno jer se može desiti da neravnomerno nanesete puder. Ako imate suvu kožu onda izbegavajte pudere i koristite kreme u boji dok se za masnu kožu preporučuju puderi bez ulja i puderi u prahu koji mogu dodatno da matiraju izgled vaše kože lica. Neophodno je da dobro poznajte tip kože koji imate jer na osnovu toga birate i vrstu pudera koju ćete koristiti. Tehnika nanošenja pudera je takodje važna jer od tenike nanošenja zavisi i konačan efekat.Odaberite pravu nijansu pudera pravilno.
Drugo sredstvo za nanošenje pudera je sunđer za tečni puder. Sunđerima se puder tapka po licu. Vrlo je bitno da pre nego što na sunđer stavite puder, ili ga umočite u puder, sunđer prvo pokvasite i dobro iscedite ali tako da ostane vlažan. Ovo je odličan način da se puder ne razmazuje.

Saznajte kako treba da izgleda savršen makeup