Select Page

Kako postići savršen makeup

Kako postići savršen makeup

Ako težite savršenom makeup-u koji će biti postojan i više od 24 sata onda svakako ne zaboravite neke od važnijih koraka.
Besprekoran ten je san svake žene koja je ljubitelj šminke. Baza pre nanošenja pudera je osnova svega kao i fiksator za puder koji se nanosi iz velike udaljenosti a jednak učinak može se postići termalnom vodom u spreju.

Kako postići savršen makeup i čega se treba pridržavati? 

Grudvice od ruža su relativno čest problem tokom šminkanja. Kao što svakodvnevno negujete lice, vrat, dekolte, tako i negujte usne. Dugotrajna nega usana će svakako umanjiti grudvice na usnama. Možete napraviti i piling za usne uz pomoć kozmetičkih proizvoda. Odabir savšenog ruža zavisi i od vašeg stila i boja koje volite. Boju ruća uvek uskladite as odećom i učinkom koji želite postići. Ako ne možete naći savršenu nijansu onda pomešajte dve do tri boje. Kao što se stvaraju grudvice na usnama tako se i od maskare stvaraju na trepavicama.
Ponekad se maskara ne nanese na pravilan način, uredno i pedantno pa se već u samom startu preslika s četkice na kožu. Preslika se ponekad i ako je sveže nanešena i ukoliko dosta trepćete. Još jedan mogući razlog je da nam tokom dana oči s dobro nanešenom i osuđenom maskarom savlada umor, pa počnu suziti i ponovno navlaće maskaru koja se treptanjem preslika na kožu. Jedini savet je da pokušate izbeći grčevite i nagle pokrete oka te da sve činite nežno i što prirodnije.