+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO DELUJE LIMFNA DRENAŽA LICA? - sa nastave na kozmetičkom kursu II nivo

Kako deluje limfna drenaža lica?

Na kursu za kozmetičara II nivo polaznici su učili kako deluje limfna drenaža lica. Limfna drenaža predstavlja nežnu masažnu terapiju. Pri tome ruke vrlo blagim, ritmičnim pritiskom prema određenoj šemi prati limfni tok te ga stimuliše na pojačano gibanje. Limfa je bistra, bezbojna tečnost koja sadrži bela krvna zrnca, limfocite, proteine, masti, šećere i soli. Služi kao posrednik za prenos svih sastojaka hrane koji dolaze kroz krv te ih predaje ćelijama gde su ti sastojci potrebni. One supstance koje su ćelijama suvišne limfa vraća u krv koja ih potom izlučuje iz tela. Ukratko, limfni sastav prikuplja i uklanja višak telesne tečnosti. Samim time limfa ima važnu ulogu u održavanju našeg imuniteta i pomaže u stalnoj borbi protiv infekcija i bolesti. 

Kako deluje limfna drenaža lica možemo primetiti kroz nekoliko tretmana. Tonus kože je poboljšan a lice zategnutije. Ovakav tretman opušta i pruža osećaj blage topline jer kozmetičar koristi cele šake tokom rada. Povoljno utiče na sam kvalitet kože i pomaže kod suzbijanja stresa i nervoze. Tretman se odvija na čistoj koži bez nanošenja ulja i krema. Pozitivan rezultat često iznenadi klijente a posebno one koje se svakodnevno neguju preparatima za hidrataciju kože. Ipak, to ne znači da uz limfnu drenažu treba prestati sa uobičajenom njegom, njihov učinak svakako postaje vidljiviji.

Kako deluje limfna drenaža?

Tretman započinjemo od tekoltea krećući se ka vratu. Šakama lagano prelazimo preko kože a kada završavamo pokret jačim pritiskom “guramo” kožu ka spolja. Zatim prelazimo na vratni deo gde ponavljamo isti pokret. Vilicu tretiramo povlačenjem prstiju ka ušima i ispod ušne resice završavamo pokret intenzivno. Sledi pokret na licu od brate ka usnama a nakon njega preko jagodica do slepoočnica. Nežno masiramo područje ispod očiju laganim pritiskom što će veoma poboljšati izgled podočnjaka. Masiramo i predeo obrva kao i čelo od unutra ka slepoočnicama. Nakon toga formiramo šake oko čitavog lica preko obraza sa palčevima smeštenim na obrvama.

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU SA GLIKOLNOM KISELINOM

piling sa glikolnom kiselinom

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU PROTIV STARENJA KOŽE

tretman protiv starenja

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O EFEKTU TRAJNE ŠMINKE

efekat trajne šminke

OVDE