Select Page

ENZIMSKI PILING I HRANLJIVA MASKA - atmosfera sa drugog nivoa kozmetičkog kursa

Enzimski piling i hranljiva maska

Tema na jednom od časova na kursu za kozmetičare II nivo bila je: enzimski piling i hranljiva maska. Ove dve komponenta čine savršen spoj preparata za kontrolisanje povećanog lučenja sebuma i duboko hranjenje kože. Tretman smo započeli apšminkovanjem lica. To podrazumeva uklanjanje ostataka šminke i nečistoća penušavim sredstvom a zatim kozmetičkim mlekom i tonikom. Tretman sa enzimskim pilingom deluje na sve slojeve epiderma, bez štetnih posledica. Enzimski piling izaziva brzo perutanje površinskog sloja stratum corneuma, vraća imunitet koži, utiče na normalizaciju metabolizma kože lica, obnavlja turgor, zadržava kožu elastičnom i zateže kožu. Biološko dejstvo pilinga ostvaruje se putem poboljšanja metabolizma tkiva. 

Enzimski piling i hranljiva maska

Prilikom primene enzimskog pilinga dolazi do koagulacije belančevina.Tretman enzimskim pilingom daje brze rezultate, uspešno leči kožu i utiče na njeno brzo obnavljanje. Enzimskm pilingom se veoma efikasno rešavaju sledeći problemi: Akne, hiperkeratoza, neravna tekstura kože, masna koža sa proširenim porama, hiperpigmentacija, podlivi posle akni i infiltranti, profilaktika starenja kože ožiljci koji su nastali na koži kao posledica akni. Enzimski piling se uklanja nežnim kotrljajućim pokretima. Nakon toga primenjujemo termoproceduru sa gazom, kompaktnom masom od biljaka i termomasku koja pomaže pri otvaranju pora kako bi olakšala komedoekspresiju. Nakon komedoekspresije dezinfikujemo kožu lica darsonvalom koji će dubinski pročistiti pore.

Enzimski piling i hranljiva maska

Sledi nanošenje Purity oil control maske koja će umiriti kožu i štititi od spoljašnjih štetnih faktora. Ovo je veoma hranljiva maska koja povoljno deluje na masnu kožu i pojačano lučenje sebuma. Svaki tretman bi u svom procesu trebalo da sadrži ovakvu vrstu preparata. Dok maska deluje na licu njeni hranljivi sastojci prodiru dublje u kožu. Koža tada uzima najbolje iz sastojaka koji su posebno birani i prilagođeni sa svaki tip kože. Hranljiva maska treba da bude i deo naše kućne nege a veoma lako se spravlja od različitih sastojaka kao što su med, mleko, različito bilje, maslinovo ulje i ostalo.

POGLEDAJTE VIŠE O OSVEŽENJU LICA MASKOM

osveženje lica maskom

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITIVANJU KOŽE

ispitivanje kože

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITU NA PRIMENJENOJ KOZMETOLOGIJI

primenjene kozmetologije