+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ISPITIVANJE KOŽE - sa provere znanja na ispitu predmeta Primenjena kozmetologija

Ispitivanje kože

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar polagali su ispit iz oblasti Primenjena kozmetologija. Ispitivanje kože bilo je jedno od ispitnih pitanja i početak higijenskog tretmana lica. Izuzetno je važno uradili pravilan klinički pregled kože kako bi smo dosli do prave dijagnoze, odabrali adekvatne preparate po tipu kože za tretman i preporučili kućnu negu. Ovo je obavezan prvi korak i standardna procedura u tretmanima lica na Akademiji. Stanje organizma se oslikava na koži kao odraz u ogledalu. Ako primetite neke nepravilnosti na koži, pogotovo ako one traju duži period, vreme je da se zapitate da li je vaš organizam u potpunosti zdrav. Prvi znaci različitih bolesti se obično očitavaju u stanju kože tela i tena.

Sledeće ispitivanje kože je utvrđivanje tipa kože. Na klijentu primećujemo proširene pore i sjaj i utvrđujemo da je koža masnog tipa. Sledi popunjavanje kartona klijenta. U kartonu klijenta su osnovni podaci kao i stanje kože. Svaki sledeći dolazak na tretman će imati svoju istoriju i uzrok. Na ovaj način uspešno rešavamo problematiku kože. U kartonu klijenta se takođe navode posebna medicinska stanja koja nam pomažu u rešavanju problema. Kliničko ispitivanje kože je ključno u svakom tretmanu kako bi bio uspešan i delotvoran.

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar rade ispitivanje kože pre svakog tretmana bez obzira da li je klijent nov ili stalan. Stanje kože se menja kroz tretmane i različite hormonske ili neke druge promene. Zbog toga ono se mora pratiti svakim dolaskom a evidencija se vodi u kartonu klijenta. Provera zanja se nastavila u vidu higijenskog tretmana lica.  Na početku se radi apšminkovanje lica – uklanjanje nečistoće ili šminke sa mlekom i tonikom. Pore su otvorene vapozonom a nečistoće tretirane komedoekspresijom. Nakon komedoekspresije može doći do pojave crvenila tako da se lice umiruje maskom. Za kraj tretmana lice se hidrira hranljivom kremom.

POGLEDAJTE VIŠE O ISPITU IZ OBLASTI PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE

primenjene kozmetologije

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O KOŽI POSLE AKNI

koža posle akni

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O KOMEDO GELU

komedo gel

OVDE