+381607237853 akademija.purity@gmail.com

BRADA IZ RUKE - ispit na predmetu Filmska šminka, studenti druge godine

Brada iz ruke

Studenti druge godine smera Makeup artist su polagali ispit iz predmeta Filmska šminka gde je jedno od pitanja bilo: Brada iz ruke. Tokom predavanja studenti su se upoznali sa još jednim načinom pravljenja brade za kameru i film. Do sada su radile sa već napravljenim bradama i perikama iz oblasti vlasuljarstva. Ipak ovo je najbolja metoda i najpribližnije izgleda pravoj bradi. Jedini problem je kada su brade duge i “puštaju se” po mesec i više dana, tada se koriste perike. Perike su deo vlasuljastva – vezivanje velikog broja dlaka na mrežicu u željenom obliku. Vezivanje se radi knifnadlom i sam proces je veoma dug. Brada iz ruke se pravi za znatno kraće vreme.
Brada iz ruke se nanosi iz nekoliko koraka. Prvi korak je dobro poznavanje anatomije – u kom obliku se formira brada, u kom smeru rastu dlačice i na kojim mestima najčešće brada izostaje. Zatim specijal plastic (sličan plastelinu) koji se nanosi kao baza. On se temeljno formira i smekša izmedju prstiju, dok ne postane tolilo mekan da moze da se razvuce po licu. Nakon toga se zakošenom četkicom od prirodne dlake nanosi brada. Koristi se dlaka iz krepa – kuvana prirodna kosa. Ona se sitno i jednako secka i tako se može odmah korisiti ili čuvati za sledeću upotrebu.

Brada iz ruke je veoma realistična i izgleda kao da raste iz lica. Najbolje imitira bradu koja se nije skidala od 3 do 4 dana. Često glumci imaju više uloga u istom periodu a tokom celog filma npr imaju neurednu bradu od nekoliko dana. Lako ju je pustiti ali ako je u prekidima snimao film gde je glatko obrijan brada iz ruke je najbolje rešenje. Uz nju se obavezno nanosi ten –  filmski aqua ten kako bi maska bila potpuna. Studenti druge godine smera Makeup artist su uspešno položili ispit iz Filmske šminke koja je bila deo prvog semestra.

POGLEDAJTE VIŠE O HOROSKOPSKIM ZNACIMA

dvanaest znakova lepote
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O RADIONICI NADOGRADNJE OBRVA

radionica nadogradnje obrva
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O SARADNJI SA FAKULTETOM DRAMSKIH UMETNOSTI

fakulteta dramskih umetnosti
OVDE