Select Page

FILM FAKULTETA DRAMSKE UMETNOSTI - šminka i frizura studenti makeup smera

Film fakulteta dramskih umetnosti

Studenti druge godine smera Makeup artist pohađali su praktičnu nastavu u saradnji sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti. Zajednička saradnja se ostvarila u prostorijama FDU-a u gde se snimao film koji je deo ispitnog pitanja. Zadatak naših studenata su bile dve glumice sa različitim stilovima šminke i frizure. Za jednu od glumica bila je zadužena Sonja Vizentaner. Stil glumice je bio po malo rok/pank tako da je Sonja koristila tamne senke na očima uz kombinaciju crvenih i roze nijansi. Filmski ten je obavezan kako bi lice bilo besprekorni na kameri. Balans je postignut neutralnim karminom boje mesa. Kosu smo vezali u neuredni rep koji odgovara ovakvom stilu.

Druga glumica bila je u rukama Lenke Štrbac. Njen look je bio nešto neobičniji za ljubičastom perikom koju je nosila. Koristila je smeđe i krem nijanse kako bi istakla njene bademaste oči. Koristila je eyeliner i tako postigla mačkasti izgled. Njena nijansa tena se idealno slagala sa perikom boje lavande. Kostu smo pokupili kako bi aplicirali periku i stilizovali je. Radili smo sa veoma prijatnim i mladim studentima Fakulteta dramskih umetnosti tako da je atmosfera bila inspiracija za rad. 

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu predstavlja najznačajniju instituciju umetničkog i naučnog dramskog obrazovanja u Srbiji. Ova eminentna ustanova visokoškolskog obrazovanja, umetnosti i kulture mesto je na kome se formiraju kriterijumi u oblasti dramskih umetnosti. To je ujedno i škola iz koje su potekli naši najznačajniji stvaraoci i koja je time značajno doprinela visokom nivou pozorišta, filma, radija i televizije na celokupnom južnoslovenskom kulturnom prostoru. Kontinuitet i šezdeset petogodišnja tradicija, vrhunski nastavni programi i najugledniji profesori, izuzetni uslovi studiranja i tehničke mogućnosti čine od Fakulteta dramskih umetnosti najzanimljiviju i najpoželjniju visokoškolsku instituciju u našoj zemlji. Saradnja Akademije “Purity” i Fakulteta dramskih umetnosti je veoma uspešna i beleži veliki broj projekata.

POGLEDAJTE VIŠE O HOROSKOPSKIM ZNACIMA U NAŠOJ IZVEDBI

dvanaest znakova lepote

POGLEDAJTE VIŠE O TRENDU GEOMETRIJSKOG ŠMINKANJA

trend geometrijskog šminkanja

POGLEDAJTE VIŠE O MODNOM EDITORIJALU U TELEGRAFU

moda milice tričković