Select Page

Zašto je preliv za kosu važan

Zašto je preliv za kosu važan

Zašto je preliv za kosu važan? 

Farbanje je veoma zahvalno kada koristite dobre preparate dok preliv može samo da koriguje eventualne nepravilnosti. Preliv služi da osveži i obnovi boju izmedju farbanja. Preliv kod plavih nijansi služi za ubijanje neželjenih tonova i u tu svrhu se koriste pepeljaste, biserne i violet nijanse.Kod brineta i tamnijih tonova, prirodnih crnokosa preliv može da služi za obnavljanje boje na dužini ali ako ne menjate nijansu više od jednog tona i nemate sede ona možete prelivati izrastak jer potrebe za jačim farbanjem nema jer farba traje isto kao i kod redovnog farbanja.

Zašto je preliv za kosu važan  i koje procente hidrogena koristiti?

Onome ko se farba u crvene i riđe nijanse, poznato je ispiranje kao najveća muka, i u tom slučaju je preliv spas. Možete ga raditi jednom između dva farbanja, učiniće da vam boja uvek bude sveža i kosa zdrava. Brinete i crnokose mogu farbati izrastak prelivom i to mešanjem željene boje i hidrogena od 3% koji ne treba razredjivati šamponom ili regeneratorom. Nanosi se na suvu ili mokru kosu i na plavoj kosi ostaviti do pet minuta i 30 minuta za brinete i crnokose bez sedih . Postoje korektori koji se ubacuju u farbu za neutralisanje neželjenih odsjaja, postoji korektori protiv crvenog odsjaja, i isto tako protiv narandžastog ili žutog.
Praktično je što dolaze u kesicama koje su mera za jednu upotrebu, tako da sa njima nema greške, i nije potrebno nikakvo frizersko umeće da bi ih koristili.Postoje i specijalni hidrogeni od 2% koje koriste frizeri, koriste se samo kod blajhanih kosa kako bi mogli da prodru u strukturu depigmentisane dlake, a ne ostave previše osjaja (sivog ili ljubičastog). Ovaj hidrogen ne morate posebno kupovati, možete ga dobiti razređivanjem hidrogena od 3%.