+381607237853 akademija.purity@gmail.com

YUMEIHO TERAPIJA

YUMEIHO TERAPIJA

Nepravilno držanje izaziva poremećaj ravnoteže celog tela i onemogućava pravilan rad unutrašnjih organa pa može dovesti do pojave mnogih, ponekad i teških bolesti. Yumeiho terapija je japanska metoda kojom je moguće vratiti težište tela u idealan položaj i ukloniti mnoge zdravstvene probleme.

Simetrija je prvobitno, normalno i zdravo stanje ljudskog tela. Prema japanskom terapeutu i osnivaču Yumeiho terapije, Masayuki Saionjiju kad je telo simetrično, misići i tkiva su meki, a cirkulacija krvi dobra. Ali, ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže i telo izgubi prvobitnu simetriju, može doći do nastanka problema lokomotornog sistema i razvoja bolesti unutrašnjih organa.

Yumeiho masažom ponovo se uspostavlja simetrija tela, ublažavaju ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu, neki oblici glavobolja te bolovi vezani uz kičmeni stub. Osim toga, pozitivno deluje i na brojne druge tegobe koje nastaju kao posledica poremećaja težišta tela.

Terapija je sačinjena od tri komponente koje se međusobno nadopunjuju. Prva sadrži metode gnječenja, a druga metode pritisaka (presure). Njihova svrha je omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treća komponenta obuhvata metode nameštanja koštano-zglobnih struktura. Yumeiho se bazira na “principu povratne sprege”. Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namestiti u pravilan položaj. Važi i obrnuto, odnosno ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj tada se i mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja.

Filozofija Yumeiha bazira se na teoriji težišta tela. Prema toj teoriji težište tela određuje naše zdravlje; ako je ono na idealnom mestu čovek će biti zdrav i osećati se dobro. Težište se nalazi u unutrašnjosti tela, 3 prsta ispod pupka, a njegova projekcija je na podu između nogu. Težina tela bi trebala biti podjednako raspodeljena na obe noge. Ukoliko je težište poremećeno i više od polovine telesne težine je na jednoj strani, telo se napinje, opterećuje više jednu nogu, iskrivljuje kičmu i izaziva različite bolesti.

Obično se smatra da svaka noga ravnomerno podupire pola težine tela, ali u stvarnosti to najčešće nije tako. Mnogi ljudi nemaju težinu tela ravnomerno raspoređenu na obe noge. Pomak se vrlo često događa već pri samom porodjaju, kako kod majke tako i kod deteta, međutim može nastati i kasnije.

Po Yumeiho teoriji najvažniji uzrok gubitka ravnoteže tela je pomak koštano-vezivno-mišićnih struktura karlične regije. To se naročito odnosi na kosti karlice zbog čega jedna noga postaje prividno “duža” od druge, a to za sobom povlači i nejednaki stepen zategnutosti mišića u tom delu te posredno i u ostatku tela. Osim na statici tela, taj se disbalans odražava na funkcionisanju čitavog organizma i može biti uzrok nastanka raznih bolesti.

Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije, zaraznih bolesti poput sifilisa, tuberkuloze ili akutnog hepatitisa C, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremećaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih sudova (flebitis, tromboflebitis, varikozni ulkus itd.) te diskus hernije u akutnoj fazi.

Yumeiho terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme s kičmenim stubom. Pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla dugo vremena telo drže u istom položaju, poput programera, muzičara, blagajnika i slično. Tehnika se sve više koristi i kod mnogih sportista preopterećenih svakodnevnim intenzivnim treninzima kao što su rukometaši, atletičari, a naročito plesači.

Yumeiho masaža je odlična pomoć sportistima jer se njome mogu opustiti mišići, poboljšati cirkulacija te rešiti problemi s ligamentima i zglobovima. Isto vredi i za osobe starijeg doba, kod kojih je delotvorna za rešavanje tegoba vezanih uz slabu cirkulaciju, nedovoljno kretanje, loše držanje i ostale probleme koji su ustvari akumulisani tokom celog života.

TROGODIŠNJE STUDIJE YORK UNIVERZITETA - SMER WELLNESS I SPA TERAPEUT

VIDI OVDE

TRADICIONALNA TEHNIKA LEČENJA DELOVANJEM NA ODREĐENE TAČKE TELA

akupresura

VIDI OVDE