+381607237853 akademija.purity@gmail.com

U ČEMU JE TAJNA SERUMA ZA LICE?

U čemu je tajna seruma za lice?

Serumi za lice su malo drugačiji vid kozmetičke nege. Kada kažemo serum, uglavnom svi odmah pomisle na anti-age serume protiv starenja kože i za popunjavanje bora. Međutim, danas na tržištu postoje i razni serumi za hidrataciju, koji mogu da se koriste već sa 20+. Da li serumi sadrže neki poseban sastojak koji ih izdvaja? U čemu je tajna seruma za lice?

Već znate da postoje razne kreme za lice protiv bora. Svaka ima neki svoj aktivni sastojak, a već odavno su podeljene i po tome za koju starosnu dob su predviđene. Međutim, jako je teško odabrati adekvatnu kremu protiv bora. Pored aktivnih sastojaka, sadrže i one koji su neophodni za njihovu kremastu strukturu, a vašoj koži nisu neophodni. Zato razmislite da svoj antirid preparat zamenite serumom za lice. Iako su serumi skuplji, kasnije će vam se isplatiti, bez obzira koliko godina imate.

Mnogi još uvek ne shvataju u čemu je razlika u odnosu na kremu i zašto je dobro koristiti serum. Razlika između kreme i seruma je očigledna. Prvo, u samom izgledu, teksturi i načinu nanošenja preparata, kao i načinu na koji se čuva i koristi.

Krema je mnogo masnije i gušće strukture, dok je serum znatno ređi. Možemo reći da je on gusta, providna tečnost ali zato prepuna aktivnih sastojaka. Za razliku od krema, serumi su mnogo lakši za kožu, koža ih mnogo lakše upija i koristi iz njih aktivne sastojke. Oni ne sadrže mineralna ulja i petrolatum. Ovi sastojci su na bazi nafte, začepljuju pore i toksični su.

Serumi su pakovani  u manjim bočicama sa pipetom. Na izgled će vam se činiti kako dosta novca dajete za mali proizvod ali taj mali proizvod je prepun čistih aktivnih sastojaka što će vašoj koži poboljšati izgled u kraćem vremenskom periodu nego kreme.

Takođe, s obzirom na to da se lako razmazuju, potrebno je svega nekoliko kapi da ga nanesete. Dakle, serum je efikasniji i brže daje rezultate. Uglavnom se pakuju u male crne bočice i pošto ne sadrže konzervanse, potrebno ih je čuvati na tamnom i hladnom mestu.

DRUGI KRUG PRIJEMNOG ISPITA NA TRI ATRAKTIVNA SMERA 16. 09.2019. - PRIJAVI SE I POSTANI DEO MLADIH SNAGA PURITY AKADEMIJE

VIDI OVDE

SERUMI ZA PODRUČJE OKO OČIJU

VIDI OVDE