Select Page

TRETIRANJE AKNOZNE KOŽE - sa nastave na predmetu: Medicinski tretmani lica

Tretiranje aknozne kože  specijalnom kozmetikom “Paraderma” .

Sa danasnje nastave medicinskih tretmana na trećoj godini smera ESTETIČAR-KOZMETIČAR.

Najpre se radi klinički pregled kože i inspekcija. Nakon što smo utvrdili da nema alergija na preparate i stepen akni, prelazimo na tretman.

Detaljno čišćenje lica i dezinfekcija visoko frekventno strujom – darsonvalizacija. Nanosimo na lice masku sa efektom sužavanja pora i antubakterijskim dejstvom.

Po skidanju maske nanosimo na lice kremu za aknoznu kožu specijalnog sastava sa izrazito visokim procentom razlicitih kiselina. Očekujemo jaku reakciju kože sa stvaranjem demarkacione zone. Nakon 2-3 dana nastupa period ljušćenja tretiranih zona i perutanje kože.

Savetujemo negu kod kuće i zaštitu od sunca.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Akne predstavljaju najčešće oboljenje kože koje pogadja 80% adolescenata i oko 50% odraslih osoba oba pola. S obzirom na izgled akni i posledice koje mogu ostaviti, one predstavljaju težak kozmetički i psihosocijalni problem te se moraju blagovremeno lečiti i to samo od strane stručnog i iskusnog lica.

Lečenje mora biti individualno, adaptirano u zavisnosti od težine zapaljenskih promena. Uobičajeni način lečenja sastoji se u primeni lokalnih preparata koji se nanose na kožu ili unose u obliku tableta ili kapsula uz kombinaciju sa kozmetičkim tretmanima, ultrazvukom, laserom, mezoterapijom ili hemijskim pilingom.