Select Page

Trajna šminka kapaka

Trajna šminka kapaka

Trajna šminka kapaka je estetski tretman koji pretstavlja trajno rešenje za svakodnevno šminkanje i uštedu vremena. Većina žena poklanja mnogo pažnje nezi, lepoti, spoljašnjem izgledu, kao  i svakodnevnom šminkanju. Moderno doba ne ostavlja mnogo slobodnog vremena i svaki minut više ima veliki značaj. Trajna šminka kapaka podrazumeva trajni ajlaner. Trajni ajlajner se najčešće se radi u crnoj boji i prati liniju oka.

Tretman je konforan, a tokom tretmana se koristi lokalni anestetik. Bol zavisi od nivoa osetljivosti klijenta. Ovo je invazivni tretman u kom se pigment unosi u kožu. Bez obzira na sve, tretman je vrlo podnošljiv, a dokazano je da je neprijatnost mnogo manja nego što se unapred može zamisliti. Bol zavisi i od lokacije tetovaže na telu. Ali bol zavisi  od same osobe. Pokazalo se i da žene bolje podnose bol. Većina ljudi posle nekoliko minuta ne oseća bol. Organizam luči hormon endorfin da olakša i smanji bol ili neudobnost koju treba da istrpi klijent. 

Trajna šminka kapaka je danas jako popularan tretman i skoro svaki dobro opremljen slon ima ovaj tgretman  u svojoj ponudi. Vrlo je bitno obratiti posebnu pažnju o higijenskim uslovima. Obavezno je da svaki tattoo studio ili salon ima sterilizator u kome će se sterilisati sav materijal koji će se ponovo koristiti. Pravi poznavaoci trajne šminke, moraju vas predhodno upozoriti na kontraindikacije. Greške koje se javljaju pri tetoviranju, bilo obrva, kapaka ili usana, mogu biti ne samo estetske prirode, već mogu dovesti do zdravstvenih komplikacija. Problem mogu biti i boje, ali i sam aparat koji se koristi za trajnu šminku. Dešava se da tetovaža, vremenom , umesto da deluje prirodno, dobije primese zelene ili plave boje. To je posledica ili loših pigmenata ili u samom tonu kože klijenta. To na neki način ima veze sa stručnjakom jer ne poznaje dobro pigmente sa kojima radi.

 

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

pigmenti za trajnu šminku

POGLEDAJ VIŠE O PREPARATIMA ZA AKNOZNU KOŽU

preparati za aknoznu kožu