Select Page

TERAPIJA VENTUZAMA - vakuum terapija - završni ispit

Terapija ventuzama – završni ispit

Polaznici kursa za ventuza terapiju su imali poslednji čas i završni ispit iz ove oblasti. Terapija ventuzama je sigurno jedna od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine koji se zvao metod roga. Na početku su kineski lekari koristili šuplje životinjske rogove. Danas se koriste čaše od debljeg stakla. U najčešćem broju slučajeva staklene case se zagrejavaju koristeći zapaljenu kuglicu pamuka namočenu u alkohol, koja se zatim stavlja u čašu i uklanja kiseonik stvarajući vakum.. Smatra se da se ovim otvaraju pore, šire krvni sudovi, prokrvljuje tretirano područje, razbijaju zastoji u cirkulaciji, uspostavlja narušeni vitalna energija i izbacuju toksini. Nakon terapije na mestima gde su bile čaše ostanu tamni pečati, koji nestanu nakon nekoliko dana. Nastanu i plikovi sa vodom, čijom analizom su dokazani toksini i oštećena krvna zrnca.

Terapija ventuzama se bazira na pojavi lokalne staze krvi . Razređivanje koje se stvara pri vakuum masaži pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu. Terapija ventuzama omogućava izravnjavanje potkožnih masnih ćelija. Ventuze se koriste za lečenje bronhitisa astme ,digestivnih smetnji,smanjenje otoka,ublažavanje otoka. Vakuum masaža se aktivno primenjuje u kozmetici i za lečenje celulita na zadnjici, na zadnjoj površini butina, kao i za odstranjenje „pomorandžine kore“.

Ova metoda nije preporučljiva kod visokih temperature, upaljene kože i osoba koje lako krvare. Odlična terapija i za decu i za odrasle. Čuva kičmu, jača mišiće, sprečava skoliozu kod dece,izbacuje toksine iz organizma,podmlađuje kožu,smanjuje celulit, čuva zdravlje.  Zbog stvaranja vakuma dolazi do promene pritiska u mestu stavljanja ventuza. Ubrzava se metabolizam, na površinu se izbacuju toksini, stvara se lekovita modrica. Modrice se najčešće pojavljuju u toku prve 4 terapije, a zatim, bez obzira na činjenicu da se radi o istoj terapiji, modrica prestaje da se stvara, što ukazuje na ozdravljivanje organizma. Terapija ventuzama je bezbolna, a osoba ima osećaj zategnutosti kože s obzirom da se koža zateže i regeneriše.

NAUČITE PROFESIONALNU VENTUZA TERAPIJU

ZNATE LI DA SE VENTUZA TERAPIJA SVE VIŠE PRAKTIKUJE?