Select Page

STILIZOVANJE I KOREKCIJA OBRVA

Stilizovanje i korekcija obrva

Stilizovanje i korekcija obrva podrazumeva formiranje novog ili korekciju postojećeg oblika luka i repa obrve. Tretman stilizovanja i korekcije obrva je neinvenzivan tretman koji traje oko petnaest minuta.

U tretmanu korekcije ili stilizovanja obrva, koriste se pinceta i makazice za stilizovanje, pri čemu se strogo vodi računa da se isprati prirodan oblik obrva. Prirodan oblik obrva nužno mora da prati fizionomiju lica klijenta, dakle, da se vodi računa o položaju očiju, nosa i arkadne kosti. Pincetom čupamo samo suvišne dlačice koje nam narušavaju fizionomiju i oblik obrva, a makazicama skraćujemo dugačke dlačice.

U tretmanu stilizovanja ili korekcije obrva takođe možemo uraditi i tretman bojenja, tj. farbanja obrva. Boje kojima se farbaju obrve postoje u više nijansi i uvek se u tretmanu farbanja obrva moramo voditi prirodnom bojom obrva. U slučaju da klijent koji nam je na tretmanu, ima i svetle trepavice koje želi istaknuti i izbeći nanošenje maskare (pogotovo u letnjim mesecima) preporučujemo i farbanje trepavica.

Takođe, postoji varijanta stilizovanja ili korekcija obrva voskom. Ovakav tretman podrazumeva dezinfekciju kože u toj regiji i korekciju voskom, isključivo toplim. Mnogi klijenti više uživaju u ovakvom tretmanu nego klasičnom čupanju pincetom, jer tvrde da im je konforniji ili pak brži. Kao što rekosmo, u tretmanu se koristi isključivo topli vosak, da bi se izbegle moguće infekciije. Nakon ovog tretmana, tu regiju premazujemo talkom, tako da crvenila ili iritacije nema.

Promena boje kose nužno zahteva i intervenciju na vašim obrvama. Nepisano je pravilo da bi boja obrva trebala nijansu ili dve da se razlikuje od boje vaše kose. Ukoliko imate tamniju kosu, tad obrve treba da budu svetlije, a ukoliko imate svetliju kosu tad obrve treba da budu tamnije nijanse. Ukoliko činite veliku promenu u boji kose, trebalo bi da uskladite i boju obrva sa kosom.

Važno je napomenuti da se za ovaj tretman uvek treba odlučiti kod proverenog kozmetičara, da se ne bi trajno narušio oblik prirodnih obrva.

 

KURS PUDER OBRVA - postanite majstor za lepo oblikovane i savršeno popunjene obrve koje doprinose lepoti i simetriji lica

Stilizovanje i korekcija obrva

Steknite ogromno iskustvo u radu i postanite prepoznatljivi sa Akademijom Purity - STUDIJE ZA MAKE UP UMETNIKA

make up