Select Page

ŠTA JE BAKING? - popularna tehnika u nanošenju šminke

Šta je baking?

Sta je baking?
Predstavljamo vam novu, ali veoma POPULARNU tehniku šminkanja pod nazivom: “baking”.
Ovom metodom šminkanja ćete lakše, ali i bolje fiksirati šminku (naročito u predelu ispod očiju), pa će samim tim i biti dugotrajnija.
Jedna od prednosti ove “makeup” metode je što koristite lagani, translusent puder, koji upija višak masnoće iz kože lica, pomažući korektoru da se bolje upije pod samu kožu.
Time dobijate pigmentisan i ujednačen ten.
Trendovi u nanošenju šminke se vrtoglavo menjaju, i ako ne pratite tokove, sada je pravi hit baking, odnosno (bejking – „pečenje“ šminke).  Nikad kraja, čini se, a ovaj mali trik je nastao kao verzija makeupa čuvene Kim Kardašijan i njenog makeup stiliste Maria Dedivanovic-a. Pa da krenemo sa objašnjavanjem (ne, nećete peći šminku u rerni, niti bilo šta slično lol).
Ovaj trend, u stvari predstavlja trenutak, kada nakon svih prethodnih slojeva podloge, pudera, bronzera itd. nanesete na svoj ten, a za finiš kao i uvek ostavite translucent (providni) puder u prahu. E pa, stručnjaci kažu da ovaj providni puder ne biste trebali samo da nanesete četkicom, već da ga nanesete u većim količinama (debljem sloju), i da ga ostavite oko 10ak minuta na svom licu. Zbog čega se ovo radi?
Kao što znate, vaša koža ima određenu temperaturu, i kada proizvod stoji na koži on se i ugreje. Upravo je to potrebno kod providnog završnog pudera koji će se grejanjem „namestiti“ kako treba, i koža će ga upiti. Ovaj proces e zove „pečenje“, mada bi nama bio mnogo logičnije da je nazvan „zagrevanje“. Nakon što je puder „odstojao“ na licu najmanje 10ak minuta, uzmite četkicu i lagano uklonite višak. Na ovaj način ćete dobiti nežniji prelaz između nijansi, a vaše pore na koži neće biti vidljive. Fantastičan završetak sa diskretnim sjajem i blistavim licem! Isprobajte, nemate šta da izgubite!
Da navedemo koji su sve procesi u kompletnom makeup-u na kom možete primetniti baking metod:
1.       Hidrirajte područje okolo očiju
2.       Nanesite deblji sloj korektora na područje ispod očiju
3.       Nanesite još jedan sloj korektora (možda će vam se činiti previše, ali da, tako treba, a ako vam se ne dopada ova količina makeup-a, tada preskočite ovaj korak)
4.       A sada ide „baking“ ili „cooking“ vašeg makeupa – koristite beauty blender i nanesite tečni puder na vaše lice. Potom, uz pomoću beauty blendera ili ako imate providni puder u spreju, nanesite ga na željena područja.
5.       Sačekajte 10ak minuta i uklonite višak providnog pudera i zasijajte!

POGLEDAJTE VIŠE O CUT CREASE TEHNICI ŠMINKANJA

DSCN8933

POGLEDAJTE VIŠE O BOJANI LAZIĆ U TELEGRAFU

bojana lazić

POGLEDAJTE VIŠE O NIKOLINI KOVAČ U TELEGRAFU

nikolina kovač