Select Page

SMOKEY EYES - ZADIMLJENI MAKE UP LOOK U MAGLOVITOM JANUARU

Smokey eyes – zadimljeni make up look u maglovitom januaru

Smokey eyes je tehnika šminkanja oka koja daje efekat zadimljenog pogleda. Šminkeri i dalje smatraju da umetnost šminkanja leži upravo u ovoj tehnici. Mnogi će reći da je prva asocijacija na smokey eyes upravo mešanje crne i sive boje,ali to nije slučaj… Eksperimentisanje raznobojnim senkama, kao i olovkama za oči.

Smokey eyes je prvenstveno tehnika koja zahteva strpljenje, dakle i dovoljno vremena. Smokey eyes zahteva veštinu utapkavanja i dobrog blendovanja, tj. senčenja oka, da bi se na što bolji način postigao taj efekat  zadimljenosti. Najbitnije od svega kada planiramo da radimo ovu tehniku jeste, da naša paleta boja obuhvata obaveznu belu, sve nijanse sive i crne. Takođe, jako bitna je i podloga, koja podrazumeva tečnu podlogu sa korektorom i ravnomerno setovanje kapka na koji će ove nijanse senki jako dobro prionuti.

Senke nanosimo utapkavanjem najtamnije nijanse senke na pokretni deo kapka. Utapkavanje se vrši ravnomerno, dodajući sloj po sloj senke dok ne stignemo do željenog intenziteta senke. Nakon završenog utapkavanja, prelazimo na senčenje, tj.blendovanje senke u orbitalnom luku oka.

Blendovanje radimo svetlijom senkom od one koju smo nanelu na pokretni deo kapka. Nakon dobro izblendovanog orbitalnog luka, blendujemo tu senku još svetlijom senkom ne bi li dobili taj zadimljeni efekat koji predstavlja smokey eyes. Na samom kraju, tik uz obrve, na „hajlajter“ liniju, dodajemo nezaobilaznu belu kojom postižemo efekat podignutih obrva.

Iako smatramo da smo završili nanošenje i blendovanje senki na kapku, još jednom proveravamo svaki prelaz. To radimo da bi nam sve senke bile pozicionirane tako da ova tehnika izgleda najtamnije u samom korenu trepavica i najsvetlije u delu ispod obrva.

Smokey eyes tehnika ne zahteva upotrebu ajlajnera, jer je sama po sebi jako intenzivna. Cilj ove tehnike je da oči izgledaju jako lepo i uredno osenčene, bez grubih prelaza i naglašenih linija. Loša strana ove tehnike je ta, što se koriste tamne senke, pa ukoliko nemate dovoljno strpljenja, ova tehnika vrlo lako iz jako uredne može postati jako neuredna, dajući efekat fleke na oku.

Poslednji korak koji moramo ispoštovati je svakako nanošenje senke ispod samog oka, u liniji donjih trepavica. Tu ćemo koristiti onu najtamniju senku koju smo stavili i na pokretni  deo kapka. Nakon toga smo definitivno završili sa nanošenjem senki. Ostaje nam samo lepljenje trepavica ili bogato nanošenje maskare, kojim  dodatno otvaramo oko i postižemo još dramatičniji izgled. Kada biramo boju maskare, preporuka je izabrati crnu, a u slučaju odabira veštačkih trepavica, najbolje pristaju one sa što gušće postavljenim dlačicama.

Brzo i lako do glamuroznog izgleda bez šminke - SEMINAR NADOGRADNJA TREPAVICA 19.02. u 13h – 17h - prijave su u toku

nadogradnja trepavica

KURS PROFESIONALNOG ŠMINKANJA - čarolija boja i oblika

šminkanje