Select Page

ŠMINKA SUPER MODELA 90-IH GODINA - smokey eyes, sjajne usne

Šminka super modela 90-ih

Šminka super modela 90-ih godina predstavlja veoma važan segment istorije šminkanja. U ovom periodu se stil i način šminkanja razdvaja na nekoliko grana. U vremenu od 1900-e do 1990-e smo imali promenu izgleda žena na svakih približno deset godina. Svaki taj period je imao prepoznatljiv izgled koji se ponavlja kod svakog lica. U 90-im godinama šminka više nije ista na svakom licu već ima nekoliko prepoznatljivih look-ova.

Jedon od njih je šminka super modela aktuelnih u tom periodu. Njih vezujemo za ovaj makeup look jer ćemo ga najlakše prepoznati po fotografijama, časopisima, revijama, reklamama i ostalo. Govorimo o najvećim imenima u svetu modelinga: Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Shiffer, Christy Turlington, Tyra Benks, Cindy Crawford. U editorijalima, revijama, snimanjima i na televiziji su bile transformisane u najrazličitije ličnosti, stilove i okvire. Ipak, njihova svakodnevna pojava ih je vezivala u više segmenata šminke koje su nosile.

Tipična šminka super modela 90-ih je obilovala neutralnim, bronzanim, smeđim i narandžastim tonovima. Bilo da se nalaze na usnama, obrazima ili očima. Obavezan je bio baršunast i besprekoran ten koji je veoma matiran. Na licu nismo mogli videti sjaj sem na usnama i očima koji su tako privlačili pažnju. Šminka super modela 90-ih se može okarakterisati kao monohromna jer ste mogli videti istu boju i na usnama i očima i obrazima. 

Šminkom se postizao zavodljiv i mističan pogled. Kombinacijom crnog i smeđeg krejona dobijao se blagi smokey eyes. Nanosili su se i na vodenu liniju. Uvećanje usana je bilo u trendu pa se koristila tamna olovka za usne u smeđoj boji koja je precizno prelazila liniju usana. Sam za sebe ili sa olovkom za usne, sjaj je igrao veliku ulogu u svakom makeup look-u 90-ih.

POSTANI MAKEUP ARTIST

makeup artisti

NAUČI TEHNIKE ŠMINKANJA LICA

kristina beronja