Select Page

Sa nastave na predmetu NEGA KOSE, smer: MAKEUP ARTIST

Na današnjem praktičnoj nastavi na predmetu Nega kose studenti smera MAKEUP ARTIST završili su ovaj semestar.

Ponavljali su dosadašnje naučeno gradivo i učili su o frizurama koje su obeležile svetske zvezde.

Izdvojili smo frizuru Američke pop pevačice Lady Gage koja je prva nosila “mašnu od kose”.

U svojoj karijeri je nosila veliki broj ekscentričnih kreacija, šminke i frizure a mašna od kose spada u nosivi deo njenog imidža.

Lady Gaga

Stefani Džoana Andželina Džermanota (engl. Stefani Joanne Angelina Germanotta; Menhetn, Njujork, SAD, 28. mart 1986), poznatija kao Lejdi Gaga (engl. Lady Gaga), američka je kantautorka.

Karijeru je započela u njujorškim diskotekama, gde je nastupala sa Lejdi Starlajt. Istovremeno je radila u izdavačkoj kući Interskoup rekords, gde je pisala tekstove pesama za druge poznate izvođače, među kojim i za Ejkona. Nakon što je čuo kako peva, Ejkon je ubedio čelnike Interskop rekordsa da, zajedno sa njegovom izdavačkom kućom Kon lajv distribjušon, sklope ugovor o saradnji sa Lejdi Gagom. Prvi album, pod nazivom The Fame, objavila je 19. avgusta 2008. godine. Prva dva singla sa albuma, Just Dance i Poker Face, postigli su veliki međunarodni uspeh. Prvi je bio nominovan za nagradu Gremi u kategoriji najbolje dens pesme, dok je drugi dostigao prvo mesto na čak 20 top-listi širom sveta. Sam album i njegovih pet singlova su širom sveta prodati u višestrukim zlatnim i platinastim tiražima.

Prema godišnjoj listi magazina Forbs za 2010, pretekla je Opru Vinfri na mestu najmoćnijih ljudi u svetskom šou biznisu. Njena zarada je procenjena na 90 miliona američkih dolara.

 

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE