Select Page

REFLEKSOTERAPIJA STOPALA - direktno delovanje na refleksne tačke

Refleksoterapija stopala

Refleksoterapija je drevna veština lečenja, stara preko 5000 godina. Njenu osnovu čine refleksne zone na kojima se reflektuje stanje celog organizma. Projekcija celog tela se nalazi na dlanovima i stopalima. Refleksologija je jedna od alternativnih metoda koju ne treba koristiti samo kada imamo probleme, već redovno, radi povećanja odbrambenog sistema organizma. Refleksoterapija pomaže da se sačuva zdravstveno stanje organizma, kondicija i služi kao dijagnostička metoda. Kod refleksoterapije mora se poštovati redosled izvođenja pokreta. 

Refleksoterapija stopala počinje razgibavanjem stopala, zatim se uz pomoć odgovarajuće kreme masira zona po zona vezana za svaki organ. Masaža uvek počinje stimulacijom refleksnih zona bubrega, nastavlja zonom mokraćnog kanala i završava zonom mokraćne bešike. Nastavlja se masaža zone nadbubrežne žlezde, pleksusa solarisa, ramenog pojasa, kičmenog stuba (unutrašnja ivica stopala), sinusa (vrhovi jagodica prstiju), disajnih organa (ris stopala), jajnika i reproduktivnih organa kod žena ili prostate kod muškaraca. Veoma pomaže kod žena koje imaju bolne menstruacije i probleme sa jajnicima. Sledi masaža potkolenice gde se nalaze zone stomaka i nervusa išijadikusa. Masaža se završava stimulacijom zone bubrega, mokraćnog kanala i mokraćne bešike.Opušta i osvežava organizam. Pre početka masaže ne bi trebalo jesti najmanje sat i po, kao i sat vremena posle masaže. Kada se završi masaža, trebalo bi popiti pola litra mlake vode, kako bi se za nju vezale soli mokraćne kiseline i da se mokrenjem bubrezi oslobode toksina.

Refleksoterapija stopala pomaže u lečenju povišenog krvnog pritiska, loše cirkulacije, prehlade, upale sinusa, glavobolje, lumbaga, nesanice, stresa i ostalo. Opušta, osvežava organizam i zamenjuje šest sati sna, daje osećaj lakoće nogu. Učinak je sličan kao kod masaže celog tela. Ova terapija ne sme raditi onima koji imaju kamen u žučnoj kesi i bubrezima, trudnicama, deci i obolelima od infektivnih bolesti. Može se primenjivati kao redovna terapija za opuštanje, odbacivanje stresa i dobar osećaj celog organizma.

 

POGLEDAJTE VIŠE O PRIRODNOM KOLAGENU

prirodni kolagen

POGLEDAJTE VIŠE O UNOSU VITAMINA C

unos vitamina c

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI VULKANSKIM KAMENJEM

masaža lica vulkanskim kamenjem