Select Page

SA NASTAVE JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA na smerovima estetičar kozmetičar i makeup artist

Radili smo tretman japanskog iscrtavanja obrva.

Sa nastave japanskog iscrtavanja obrva mozete pogledati fotografije u nastavku priloga.Bila je to žena koja se oduševila rezultatima.

Ceo proces je bio gotovo bezbolan a umeće naših stručnjaka ju je fasciniralo.

U početku se malo plašila ali kada je videla rezultat, ne da se nije pokajala već se hvalila svojim fantastičnim novim obrvama.

 

Više o ovom kursu i o samom tretmanu pogledajte ovde.

 

 Urastanje dlaka

Uobičajeni put dlake  je da pod određenim putem prolazi kroz kožu zavisno od položaja korena dlake. Većina dlaka bez prepreka prolazi tim putem, ali deo dlaka ne prođe. Neki od razloga koji su za to odgovorni su uklanjanje dlaka  voskom, čupanje pincetom, položaj korena dlake te gruba i predebela dlaka.

Urasle dlake su najčešće problem kod tamnoputih osoba jer im je dlaka debela i kovrčava. Upala dlake nastaje jer se dlake usled gore navedenih razloga vraćaju nazad u kožu umesto da izađu na površinu kože. Pri tome dolazi do upale korena dlake (folikulitis) jer vrh dlaka urasta u kožu. Na mestu urastanja nastaje crvenilo, osetljvost, pečenje, svrab i nelagoda kože. Često se ispod površine kože nazire dlaka. Kod jače upale nastaju čak i ožiljak te pigmentacija. Tipično je da upala uvek nastaje na istom mestu.

Kod žena obično se radi o preponama, bikini zoni i potkolenicama iako drugi delovi tela takođe mogu biti zahvaćeni. Muškarcima su obično zahvaćena područja brada i vrat. Urasle dlake su veliki problem, prvenstveno estetski. Setite se samo koliko ste puta propustili kupanje jer su vam noge ili prepone bile upaljene uz ožiljke.

Bez obzira koliko vas to muči nipošto nemojte sami pincetom ili nekim drugim predmetom pokušati ukloniti dlake jer samo pogoršavate stanje. Ožiljak i pigmentaciju vrlo često su posledice vašeg samoinicijativnog diranja. Prestanite koristiti vosak i čupati dlake  pincetom. Idealno bi bilo dlake uklanjati žiletom, kremom za depilaciju ili brijaćim aparatom, ali nažalost većina navedenog ne pomaže mnogim ženama. Lekari obično samo prepisuju razne kreme protiv ožiljaka i pigmentacija, antibiotike, koje ne pomažu u uklanjanju problema već samo nuspojava.

Jedino pravo rešenje je trajno uklanjanje dlaka pomoću lasera. Pri tome se urasle dlake zauvek unište bez obzira što su zarobljene ispod površine kože. Ukoliko imate sklonost uraslim dlakama, preporučujemo vam da što pre napravite lasersku epilaciju, te sprečite ožiljke i pigmentacije. Ukoliko su se već razvili ožiljci i pigmentacije njih nije problem ukloniti laserom. Taj postupak se radi tek nakon 2-3 tretmana uklanjanja dlaka koji znatno prorede i oslabe dlake jer nema smisla uklanjati ožiljke i pigmentacije dok još nastaju novi. Urasle dlake ne moraju više biti nerešiv problem, te možete mirno dočekati svako leto.