Select Page

Nova pesma i novi spot Vladimira Preradovića “Lepo je bilo”, u saradnji sa lepotica.rs i sa producentskom kućom Alhamed, studenti i studentkinje u okviru prakse scenske šminke radile celokupnu Make Up podršku.

Scenska šminka se u mnogome razlikuje od dnevne ili večernje šminke. Osim što se koristi šminka drugačije strukture, tehnike šminkanja treba prilagoditi sceni. svetlo igra važnu ulogu u svim scenskim umetnostima pa i u snimanju, zato je bitno šminku prilagoditi tako da se postigne pun efekat. Kako se od projekta do projekta scenografija razlikuje, razlikuje se i šminka. Zato je praksa najbitniji element nastave scenske šminke.

Snimanje spota je izazov za svakog šminkera, jer je čest slučaj da u jednom trominutnom videu ima više scena, na kojima ne mora biti korišćena ista šminka. Potreba za šminkerom na setu za snimanje spota je konstantna zbog popravki i prepravki. Za snimanje spota je potreban iskusan šminker, a studenti na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity” još tokom snimanja dobijaju priliku da ova iskustva steknu.

Nova pesma Vladimira Preradovića i novi spot “Lepo je bilo” nalaze se na sledećem linku