Select Page

Napravite pravi izbor pudera

Napravite pravi izbor pudera

 

Napravite pravi izbor pudera. Puder je jedan od najbitnijih makeup proizvoda tako da je važno da napravite pravi izbor pudera. Predstavlja osnovu šminkanja i gotovo da nema pripadnice ženskog pola koja ga bar s vremena na vreme ne koristi.

Puder služi da zaštiti kožu od spoljnih štetnih uticaja, da pokrije i maskira sitne nedostatke na koži lica. Nanosi se na razne načine, ima ga u raznim oblicima i proizvode ga razne kozmetičke marke.

Za njega je najvažnije da je dobrog kvaliteta jer to je ono što je u direktnom kontaktu sa vašim tenom, zato ne štedite novac kada kupujete puder.
Napravite pravi izbor pudera. Da li umete da odaberete onaj pravi i za vas idealni puder?

IZBOR PUDERA – Napravite pravi izbor pudera

Da biste izabrale odgovarajući puder treba da obratite pažnju na dve stavke a to su: NIJANSE vešeg tena i koji TIP KOŽE imate.

Biranje na osnovu nijanse tena – Odgovarajući puder je onaj koji će se stapati sa prirodnom nijansom vašeg tena. To se najbolje može ustanoviti na dnevnoj svetlosti tako što se mala količina pudera nanese na jedan deo lica, pa se taj deo uporedi sa onim delom lica na kom nema pudera. Ukoliko su nijanse slične i lepo se stapaju jedna s’ drugom, to je pravi izbor.

Takođe treba znati da ten ima dva podtona, a to su plavi i žuti. Plavi označava hladne boje tena, a žuti tople boje. Kojoj grupi pripadate najlakše možete ustanoviti samim pogledom na vaše oči i kosu, jer oni koji imaju topliju nijansu tena, odnosno žuti podton, uglavnom imaju tamniju boju očiju i kose i obrnuto.

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE

 

Biranje na osnovu tipa kože

1. Masna koža – U slučaju masne kože treba izbegavati pudere koji u sebi sadrže ulje. A ukoliko želite da izbegnete presijavanje kože, nanesite puder u prahu preko tečnog pudera.

2. Starija koža – Starijim damama se preporučuju puderi koji hidriraju kožu, ujednačavaju ten i ne matiraju kožu, jer oni čine da koža deluje sveže i blistavo. Nikako ne dolaze u obzir teški i gusti puderi, jer oni čine da bore i ostali nedostatci izgledaju još vidljiviji nego na nenašminkanom licu.

3. Problematična koža – Ukoliko je koža sklona bubuljicama treba birati puder koji u sebi sadrži salicilnu kiselinu i koji nije komedogen, jer ta vrsta pudera ne zapušava pore, a samim tim sprečava i nastanak novih bubuljica.

4. Suva koža – U slučaju suve kože treba izbegavati pudere u prahu, jer oni matiraju kožu, a samim tim je i dodatno isušuju. Ovom tipu kože najviše se preporučuju puderi u tečnoj formi.