Select Page

Makeup Artist Ivana Kovačević vas savetuje kako da nanosite hajlajter

Makeup Artist Ivana Kovačević vas savetuje kako da nanosite hajlajter

Ako težite idealnom izgledu tokom šminkanja svaki element mora biti na svom mestu. To podrazumeva da se ne dešavaju nepravilnosti tokom nanošenja proizvoda. Vašem licu možete dati efekat prelamanja svetlosti isključivo hajlajterom. Ovaj proizvod se nametnuo u postizanju savršenog izgleda tako da je obavezni proizvod u vašem neseseru.

Makeup Artis Ivana Kovačević će vas posavetovati kako da nanosite halajter i kao i to na kojim delovima lica i u kojoj meri.  U svom dugogodišnjem radu sa šminkom i raznim tehnikama šminkanja, Ivana vam može dati konstruktivan savet koji će vam dosta pomoći u postizanju dobrog makeup izgleda.

 

Pogledajte kako izgleda ekstremni hajlajter

Koja je uloga hajlajtera?

Da bi vaše lice izgledalo sveže i mladje, halajter vam može pomoći u tome. Sama uloga ovog čudesnog proizvoda je da osvetli odredjena područija na licu. Tu se podrazumevva na sredinu čela, iznad i ispod obrva, sredina nosa, jagodične kosti, vrh usana i sredina brade.

Hajlajter može biti tečni, mat, sjajni, kameni i u stiku. Teksturu možete odabrati prema onome što želite da postignete.  Neophodno je znati da hajlajter nije kao korektor i da se uloge razlikuju i da se nanosi na kraju šminkanja kada je lice matirano. Korektor prikriva nedostake na licu, dok hajlajter ističe odredjene delove lica.

Šta treba imati pored hajlajtera?

Da bi efekat hajlajtera bio besprekoran i savršen u svakom pogledu, potrebno je da pre toga ispoštujete odredjene korake. Dobra podloga u vidu tečnog pudera ili korektora je nešto od čega treba krenuti. Kada je dobro postavljena podloga hajlajter je dugotrajniji i lepši. Medjutim, nećete uspeti da istaknete delove lica koje želite ako se ne poslužite tehnikom konturisanja. Konturisanje podrazumeva upotrebu bronzera i rumenila. Bronzer i rumenilo mogu biti u hladnim i toplim tonovima zavisno od vašeg tena. Ako želite da imate preplanuli ten koristite tamnije zemljane tonove kako biste naglasili jagodice. Rumenilo dodatno daje svežinu i posvetljenost licu. Hajlajter je završna stvar  nakon konturisanja i možete ga naneti lepezastom četkicom i beauty blenderom.

Kako oči moraju biti našminkane kada je hajlajter efektan?

Mnoge devojke teže tokom šminkanja da im oči budu dodatno naglašene. Medjutim ako volite da imate efektan hajlajter koji je po svojoj teksturi izuzetno vidljiv, onda vam oči ne smeju biti prenaglašene. 

Čak i za potrebe svečane prilike, oči moraju biti našminkane diskretno. Tu se podrazumeva da se koriste nežne suptilne nijanse uz dobro izvučeni ajlajner koji je obavezan element kada je ovakva vrsta šminkanja u pitanju. Ako već šminkate oči onda se trudite da i te nežne nijanse budu u što manjoj količini kako bi ajlajner i oblik oka došli do izražaja.