+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KOREKCIJA OJAČANIH NOKTIJU - dopuna gela nakon 4 nedelje

Korekcija ojačanih noktiju

Polaznici krusa nadogradnje noktiju sa nail art-om prošli su jednu od tema: korekcija ojačanih noktiju. Ojačanje noktiju gel tehnikom je idealno rešenje za tanke, krte i slabe nokte. Ukoliko želimo da dobijemo duge i jake nokte odmah tada radimo izlivanje gel tehnikom ili nadogradnju gel tehnikom. Kod ovih noktiju smo ipak započeli proces rasta sa ojačanjem gel tehnikom.

Prvo tretiranje noktiju je bilo pre 4 nedelje kada smo na potpuno prirodne nokte uradili gel tehniku ojačanja. Klijent se žalio na stalno pucanje noktiju preko živca a pogotovo kada su palčevi u pitanju. To je česta pojava da se sa strane nokta na palcu pojavi mala naprslina koja vremenom postaje sve veća i dublja. Uglavnom se javlja baš na sredini nokta tako da ju je nemoguće sanirati.

Korekcija ojačanih noktiju se radi sa 80% uklanjanja postojećeg gela. To ćemo raditi električnom turpijom ili ručno. Električna turpija je znatno brži ali štetniji proces ukoliko nismo dovoljno pažljivi. Pravilno je uklanjanje 60% gela električnom turpijom a zatim onih 20% skidamo ručno kako bi gel svuda ostao jednak. Ukoliko imamo džepove gde je ušao vazduh na takvom noktu moramo gel ukloniti u potpunosti. U džepovima gde ulazi vazduh ulazi i vlaga koja je idealna površina za razvijanje gljivica. Ova pojava prvobitno nastaje ukoliko nismo dovoljno dobro pripremili nokat pri prvom nanošenju gela.

Korekcija ojačanih noktiju će biti uspešna ukoliko dobro pripremimo novi deo nokatne ploče koji je izrastao. Finom turpijom obrađujemo prostor oko gela, zanoktica i novog dela nokatne ploče. Veoma je važno da je slobodan od masnoća i sjaja. Na ovako matiranu nokatnu ploču se nanosi kiselinski prajmer koji dodatno isušuje površinu. Sledeće je nanošenje baze a nakon sušenja novi sloj gradivnog gela. Korekcija ojačanih noktiju se preporučuje 7 do 8 puta a zatim se nokti potpuno skraćuju kako bi se izlili, nadogradili ili neko vreme “odmorili” od gela.

POGLEDAJTE VIŠE O EFEKTU JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA

kurs japanskog iscrtavanja obrva

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O KOREKCIJI BOJE TRAJNE ŠMINKE

korekcija boje trajne šminke

OVDE

POGLEDAJTE KAKO NAGLASITI KAPAK

kako naglasiti kapak

OVDE