Select Page

Kako se stavlja ajlajner

Kako se stavlja ajlajner

Šminka na najbolji način može izraziti oblik vaših očiju i zbog toga je neophodno da ne dozvolite da vam se ajlajner razmaže.Ajlajner daje celokupan izgled šminki i čini je još efektnijom.One devojke koje uživaju u šminkanju generalno imaju najviše problema sa dugotrajnošću šminke. Svakako da za svaki problem postoji i odredjeno rešenje samo je bitno da budete dobro informisani. Dugotrajnost šminke se može održati na nekoliko načina ali konkretno se ovoga puta vezujemo za ajlajner koji je u svetu šminke vrlo efektan ali i zahtevan za nanošenje.

Počnite od pravog izbora dugotrajnog ajlajnera koji može biti kao vodootporan gel ili tečni ajlajner a lako ga možete skinuti uz pomoć tufera. Dobro vam je poznato da prajmer služi kao dobra podloga kako bi šminka bila stabilna te korišćenjem prajmera šminku ćete održati svežom tokom celog dana. Ako predeo vaših očiju dodje u kontaktu sa uljima može se desiti da se ajlajner razmaže i preslika na kapku. Zbog toga koristite pudere koji će zadržati prirodna kožna ulja. Ako je vaša koža masna pre nanošenja ajlajnera kožu očistite tuferom. I na kraju nanesite vodootpornu maskaru koja će pomoći da vaša šminka ostane na mestu.

Služi za iscrtavanje oka, i njegovo optičko povećanje. Pri svakom jačem šminkanju je neizbežan.Postoji dosta različitih linija, i daje vrlo ženstven izgled.

 

Kako se stavlja ajlajner i kakav izbor četkica treba biti?

Pre svega tečni ajlajner. Najpouzdanija varijanta, i najčešće birana.

Kod njega pazite na izbor četkice. Postoje oni sa četkicom od dlaka i oni sa sunđerastom. Bolje je da se opredelite za onu sa četkicom od dlaka, jer je fleksibilnija, često i tanja i samim tim lakša za korišćenje.Ovaj tip ajlajnera najčešće ima formu koja je dugotrajnija od ostalih, i nećete se brinuti da li vam se linija izbrisala ili još gore razmrljala.Ukoliko vam suze oči, izaberite vodootporni.Postoji i tečni ajlajner sa iskrivljenom drškom, radi lakšeg prijanjanja uz ruku, mada ako ste bar malo spretni snaći ćete se i sa običnim. Ovaj ajlajner nemojte stavljati na donji kapak, za to je mnogo bolji u olovci.

 

Pogledajte kako izgleda PANDA tehnika šminkanja