+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kako opremiti prostoriju za masažu

Naučite sve o masaži na Akademiji Purity

Najkompletniju obuku svi one koji žele da se profesionalno bave masažom možete imati upravo u ovom kabinetu za masažu i anticelulit tretmane. Kabinet je opremljen ležajevima za masažu i svim preparatima i aparatima za kvalitetno izvodjenje nastave . Studenti i polaznici kurseva celokupnu teoriju i praktičnu nastavu iz preko 20 različitih vrsta masaže, anticelulit programa, refleksologije i refleksoterapije, ventuza tretmana i slično realizuju u ovom kabinetu uz stručne profesore i predavače. Kabinet je estetski sredjen tako da pruža osećaj lagodnosti i neophodan mir za izvodjenje nastave.

 

 

 

Kako opremiti prostoriju za masažu

Kako opremiti prostoriju za masažu?

Najbitinije je poštovati privatnost osobe koja dolazi na masžu.Pošto harmonija organizma znači ravnotežu našeg mentalnog i telesnog zdravlja, neretko se dešava da se osoba koja dolazi na masažu poverava terapeutu.Bitan je segment osloboditi se od mentalnih toksina, te ćemo poštovati privatnost svake osobe koja dolazi na masažu.Nikada tokom masaže pacijent nije u potpunosti otkriven, već se vodi računa da se delovi tela koji se ne masiraju pokriju, jer dolazi do gubitka telesne tolplote zbog ubrzane cirkulacije, pa je osobi hladno.

Izbor muzike dok masiramo je značajan segment. Masaža nekada treba da podigne tonus, adrenalin, pa je i muzika kao i mirisi, adaptirana takvom tipu masaže.

U prostoru u kojem se masira je bitna higijena: čisti podovi, provetrena prostorija, čist vazduh, temperatura mora da bude idealna(23 C, pa i vise), čisti čaršavi, frotiri, peškiri i sve što dolazi u kontakt sa kožom osobe koju masiramo.Mnogi terapeuti će se složiti da se upotrijebe neutralne ili pastelne boje jer one snažnije potiču proces opuštanja i ozdravljenja. Posle svake masaže mi obavezno peremo ruke, pre nego što počnemo sa masažom druge osobe. Preparate koje smo koristili u masaži i nismo potrošili ne vraćamo nazad u ambalažu.Razni biljni ili voćni čajevi ce dati jednu notu ugodnog prostora, jer se iza svake masaže klijentu može ponuditi šoljica toplog čaja koja će ga dodatno ugrijati, jer se opušteno telo  rashladi tokom masaže.

Pri prvom kontaktu sa osobom koja dolazi na masažu uzimaju se anamnestički podaci. To je dosta bitno jer na taj način upoznajemo osobu i razloge zbog kojih dolazi na masažu. Postoji upitnik koji osoba popunjava i u njemu treba da su podaci: osnovi podaci o datumu rođenja, ime i pezime itd; podaci o zdravstvenom stanju: da li ima povišen pritisak, da li je sklon alergijama, podaci o medikamentoznoj terapiji, da li ima proširene vene, da li boluje od nekih bolesti itd. Na kraju se potpisuje za verodostojnost podataka i stavlja datum.

 

Saznajte kakva su iskustva polaznika kurseva

OVDE