Select Page

Kako najlakše naneti ajlajner

Kako najlakše naneti ajlajner

 

Kako najlakše naneti ajlajner?

Šminkanje tečnim ajlajnerom i nije tako jednostavno tako da je potrebno da znate sve o nanošenju ajlajnera. Ajlajner je vrlo efektan i vaše oči mogu izgledati kao mačkaste oči za samo par minuta. Medjutim da biste to postigli morate dobro da rukujete ajlajnerom. Nakon nekoliko pokušaja uspećete da vašim očima date zavodnički izgled.

Sve o nanošenju ajlajnera-Za početak vam je dovoljno da krenete sa tečnom ajlajnerom. Tečni ajlajner sa tankom ili sa sundjerastom četkicom, izbor je na vama. U cilju postizanja olika skicirajte braon ili mat crnom olovkom za oči tanku liniju koja će vam pomoći da nakon toga pravilno nanesetetečni ajlajner.
Prilikom stavljanja tečnog ajlajnera nemojte gledati na gore kao što radite prilikom nanošenja maskare. Radi lakše primene tečnog ajlajnera ne menjajte oblik vaših očiju zatezanjem kože oko očiju na bočnu stranu jer ćete tako potpuno poremetiti smer gde bi trealo da vaš tečni ajlajner ide. Ako pogrešite prilikom nanošenja ajlajnera postoji rešenje za uklanjanje nepravilnosti. Potopite štapiće za uši u sredstvo za skidanje šminke i precizno uklonite bez narušavanja ostatka šminke.
Zaljubljeni ste u jednu nijansu kreona, ali nažalost ona ima slab pigment. Poslužite se kreonom u beloj boji – on neutralizuje boju vaše kože i deluje kao izvrsna baza, pa će sve nacrtano preko bele doći do izražaja.
Ne ograničavajte se samo na klasične ajlajnere, ako vam se sviđa neka nijansa senke, navlažite kosu zaoštrenu četkicu i nanesite senku poput ajlajnera.
Postoji nekoliko vrsta kapaka, a ako je vaš kapak onaj bez pregiba, nanesite debeli polukružni luk na kapak koji će stvoriti savršenu liniju na vašim očima. Linija će verovatno izgledati debelo i nezgrapno na zatvorenim očima, ali kada otvorite oči biće sjajna.
Ukoliko želite da postignete prirodan izgled, tada umjesto klasične linije ajlajnerom, kreon nanesite između trepavica. Najlakši način da popunite trepavice je da ih popunite s donje strane. Vaše trepavice će vizuelno dobiti volumen, a vi prirodan izgled.

 

2