Select Page

Kako imati ombre nokte

Kako imati ombre nokte

Nega noktiju je neophodna jer ljudi generalno prvo na na šta obraćaju pažnju jesu nokti. Ukoliko ste trendseter onda će vam trend pod nazivom “ombre nokti” biti vrlo privlačan. Ombre nokti se drugačije zovu i prelivajući nokti i veoma ih je lako napraviti. Sve što vam je neophodno je sundjer za šminkanje i nekoliko bočica za nokte. Prvi korak kod ovakvog trenda podrazumeva pripremu nokta. Prvo operite ruke a zatim otklonite prethodni lak i oblikuejte nokte kako biste uklonili zanoktice i isturpijate ih. Nakon toga nanesite bezbojni lak. Sundjer za šminkanje ima ulogu pri nanošenju lakova radi lepšeg senčenja. Izaberite dve ili tri boje i trudite se da to budu kontrastne boje. Obojite prvo celi nokat jednom bojom i to nekom najsvetlijom bojom. Nakon toga nanesite malo boje na sundjer. Kombinovanjem više boja dobićete efekat ombre noktiju. I na kraju ide završni sloj koji podrazumeva korišćenje bezbojnog laka koji će noktima dati dodatni sjaj.

 

Kako imati ombre nokte i šta je manikir?

Manikir je estetsko-higijensko sređivanje noktiju na rukama i zanoktica oko noktiju.Pod manikiranjem se podrazumeva odstranjivanje masnih naslaga sa nokatne ploče, potiskivanje ili sečenje zanoktica, oblikovanje noktiju, zatvaranje pora nokatne ploče calcium oil-om, nega ispucale i suVe kože zanoktica (cuticle remover) i frenč lakiranje.

Počeci ulepšavanja ruku potiču iz Egipta, još u najstarije doba ljudske civilizacije. U Turskoj su žene svoje nokte bojile kanom i na taj način ih ulepšavale. Manikir je nega ruku. Stanje oblik i čistoća ruku su najbolji pokazatelj lične higijene i kulture.

Manikr kao i sve ostale usluge radimo po visoko higijenskim standardima i medicinskim procedurama. Svi instrumenti se sterilišu i povremeno autoklaviraju. Manikir majstor ima medicinsku obuku i predznanje o opasnostima, mogučim infekcijama koje krije manikir.

 

Pogledajte kako izgledaju crveno sileto nokti