Select Page

Kako da kosa brže raste

Kako da kosa brže raste

Kako da kosa brže raste? Kosa kroz svoj životni period prolazi kroz anagenu,katagenu i telogenu. Rast kose zavisi od osobe do osobe i godišnje naraste oko 15 cm kose. Svaka osoba gubi oko 50 do 100 dlačica dnevno. Dok perete kosu mogu da vam otpadnu 250 dlačica. Ako vam otpadnu više onda morate se konsultovati sa dermatologom. Kosa može da otpada zavisno od genetike koja je glavni uzrok opadanja kose. 60% ljudi naslede problem opadanja kose. Takodje je zdrava ishrana veoma važna za lečenje ovakvog problema. Unos dovoljne količine proteina će dodatno ojačati kosu i sprečiti opadanje. Nedostatak vitamina, minerala i drugih hranljivih materija može da izazove opadanje i proredjivanje kose.

Kako da kosa brže raste i koji su uzroci opadanja kose?

Možete gubiti kosu usred neke privremene bolesti, dok vam se telo ne vraća u zdravo stanje.Gljivice i infekcije na koži glave itd. izaziva opadanje kose. To može lako da se izleči pijući odgovarajuće lekove što vam je lekar preporučio.
Stres: Naš sadašnji način života, dugo radno vreme i druge stvari mogu prouzrokovati stres. Našim ćelijama na glavi poput drugih telesnih ćelija je potrebno opuštanje i podmlađivanje. Zato vežbajte Jogu, Pilates ili neki drugi sport, da smanjite stres i na taj način ćete smanjiti opadanje kose.
Upotreba kozmetika sa puno hemikalija može da izaziva ozbiljno opadanje kose, jer ove hemikalije zapušavaju pore formiranjem sloja iznad njega. Većina šampona i regeneratora sadrže jake hemikalje koje mogu imati negativne efekte na vašoj kosi. Da bi to izbegli, koristite prirodne proizvode. Napravite pakovanje od meda i jaja. To je veoma dobro za vašu kosu. Nešto što je našlo široku primenu je masiranje temena toplim uljima i to aromatičnim uljima. Prirodna ulja poboljšavaju cirkulaciju krvi i podstiče rast kose. Možete koristiti kokosovo, maslinovo, bademovo i ulje ruzmarina.

Ubrzajte raste vaše kose OVDE i imajte blistavu i gustu kosu

Pogledajte kako se farba koren kose