Select Page

IZBOR ZA MISS SRBIJE 2017 - šminka: studenti smera Makeup artist, druga godina

Izbor za miss Srbije 2017

Izbor za miss Srbije 2017 je imao podršku šminke Akademije Purity kao i nekoliko godina u nazad. Za šminku su bili zaduženi studenti druge godine smera Makeup artist. Na samom izboru smo imali jaku konkurenciju, tačnije, dvadeset i jednu prelepu finalistkinju. One su se žustro borile za prestižnu titulu Miss Srbije. Ipak, ta borba nije bila između njih već su se borile da pobede sebe. Radile su na sebi veoma naporno i posvećeno kako bi zasijale u svom punom sjaju. 

Izbor za miss Srbije 2017 je bio događaj na kojem su se okupila velika imena iz sveta mode, fotografije, javnog života, show programa i drugih oblasti. Prisustvovali su gracioznom hodu naših finalistkinja koje su imale nekoliko izlazaka gde su nosile kreacije izuzetnih dizajnera. Imali smo predstavljanje u tri različite kombinacije za koje su bili zaduženi Mladen Milivojevič Baron, Penna Atelier i Marija Šabić. 

Izbor za miss Srbije 2017 je odisao glamurom iza kojeg stoji tim sa velikim brojem članova. Deo tima smo bili i mi sa makeup podrškom događaja. Šminka koja se radi za ovakvu priliku je beauty šminka. Beauty šminka podrazumeva samo korekciju nedostataka na licu i isticanje najlepših karakteristika. Koristimo vrlo prozračnu podlogu koja će izjednačiti ten. Nakon toga radimo centralno prosvetljavanje i konture kako bismo istakli strukturu lica. Ovakav događaj se snima i fotografiše pa su ovi koraci neophodni kako kamera ne bi “isprala” crte lica.

Nakon podloge i pojačavanja kontura lica koncentrišemo se na isticanje očiju. Koristili smo senke neutralnih boja u mat i sjajnim teksturama kako bi se dobijao 3D efekat pod svetlima reflektora. Na usnama smo koristili neutralnu nijansu karmina sa blagim prozirnim sjajem. Za ovakav događaj higlight je nezaobilazan na najistaknutijim delovima lica. Izbor za miss Srbije 2017 je rezultirao pobedom Ivane Trišić. Ona će nas predstavljati na svetskom takmičenju 2018 godine.

POSTANI MAKEUP ARTIST

makeup artisti

NAUČI SVE O TEHNIKAMA ŠMINKANJA LICA

21984246_10213681249722025_1648875058_n