Select Page

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA NA ZRELOJ KOŽI - pre i posle tretmana

Japansko iscrtavanje obrva na zreloj koži

Može li se raditi japansko iscrtavanje obrva na zreloj koži? Ovo je često pitanje klijenata koji su zainteresovani da ponesu ovu do sada najprirodniju vrstu trajne šminke. Predrasude da estetske tehnike na licu ne pristaju osobama u zrelom dobu su pogrešne. Ukoliko se urade sa određenom dozom prirodnosti i estetike mogu izgledati vema lepo i doprineti pozitivnom utisku na jedno takvo lice. Japansko iscrtavanje obrva na zreloj koži se razlikuje veoma malo od načina rada sa mlađom kožom i to u nekoliko segmenata:

postojanost pigmenta – u odnosu na mladu kožu zrela koža će mnogo duže zadržati pigment. Zrela koža ima osobinu suvog tipa i samim tim ne luči veliku količinu sebuma koja izbacuje pigment na površinu.

nega – japansko iscrtavanje obrva na zreloj koži zahteva posebnu negu. U odnosu na mladu kožu gde taj period traje dve nedelje kod zrele kože će trajati oko 20 dana. Razlika je u tome što se mlada koža znatno brže regeneriše pa je i sam proces zaceljenja kraći.

izbegavati – kada se uradi japansko iscrtavanje obrva na zreloj koži tada se mora prekinuti sa nanošenjem antirid krema i obojenih krema. One u u sebi poseduju materije koje mogu narušiti stabilnost pigmenta. Taj period traje tokom vremena zaceljenja, odnosno, 20 dana. 

tokom rada – pri samom određivanju oblika i visine obrva moramo obratiti pažnju na tonus kože. Kod zrele je tonus znatno oslabljen pa shodno tome obrve iscrtavamo obrve za nijansu više. 

Na fotografijama je rad polaznika kursa japanskog iscrtavanja obrva. Obrve su vidno podignute, istaknute i definisane. Lice dobija mnogo jasniji i mlađi izgled. Sam pogled je otvoren a kapak izdignut. Osobe sa zrelom kožom mogu raditi japansko iscrtavanje obrva bez razlike u odnosu na mlađu kožu. Uz korekciju, pravilnu negu i tehniku rada ovakve obrve mogu krasiti lice i 2 do 3 godine. 

NAUČITE TEHNIKU JAPANSKOG ISCRTAVANJA

microblading-a

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVILNO PRIMENJUJE OVA TEHNIKA

microblading-a