Select Page

Elektroforeza, hijaluron i vitamin C - sa nastave specijalnih tretmana

Elektroforeza, hijaluron i vitamin C

Na današnjim vežbama na predmetu SPECIJALNI TRETMANI  naši studenti druge godine smera ESTETIČAR-KOZMETIČAR vežbali su neke od mnogih tretmana koje su naučili do sada.

Higijenski tretman lica bio je početak naše vežbe kako bi očistili izumrle ćelije na površini kože. To smo postigli mehaničkim pilingom.

Pore smo otvorili parom. Zatim smo koristili ampule hijalurona i vitamina C. Oni su putem otvorenih pora nahranili kožu i dali joj jedan blistav, mlad i zdrav izgled.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Hijaluron je trenutno najtraženija antiaging procedura jer je prirodnog porekla i ne izaziva alergijske reakcije. Zajedno sa laserima spada u najfrekventnije estetske procedure zahvaljujući svojoj efikasnosti, jer se bore mogu eliminisati za samo deset minuta, i efekat je vidljiv odmah. Ovo čini hijaluron odličnom alternativom estetskoj hirurgiji.

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije – hidriranje kože (sposoban je da veže i do 500 molekula vode), održavanje tonusa i neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala. Vezivanjem vode, hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju tkiva.

Obnavljanjem hijalurona obnavlja se i normalna količina vode u tkivu, što posle aplikacije čini kožu elastičnom i čvrstom.

Hijaluron pretstavlja idealnu anti aging proceduru za eliminaciju bora, konturiranje lica i podmlađivanje vrata, jer osim neposrednog efekta otklanjanja bora, zbog svoje sposobnosti da vezuje molekule vode koži vraća elastičnost, hidriranost i mladalačku svežinu koži lica i vrata.

Korišćenje ovog filera omogućava nam da bez perioda oporavka, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemoe eliminaciju bora, podmlađen izgled ili osvežeavanje i popunjavanje usana.