Select Page

DEPILACIJA TOPLIM VOSKOM - sa nastave na trećoj godini smera Estetičar-kozmetičar

Depilacija toplim voskom

Studenti druge godine smera Estetičar-kozmetičar učili su kako se radi depilacija toplim voskom. Ova metoda uklanjanja dlačica je najpopularnija do sada. Nudi garantovano uklanjanje dlačica koje zadržava svoj efekat duže vreme. Ne samo da uklanja dlačice, depilacija toplim voskom je takođe pogodna za kožu. Nanošenjem voska na kožu i povlačenjem vršimo i piling i uklanjanje izumrlih ćelija sa površine kože. Danas je tehnologija pravljenja toplih voskova znatno poboljšana, njihova temperatura je prijatna za kožu i nije iritirajuća, a dodavanjem raznih veselih boja i aroma postali su i atraktivniji nego ranije kada se koristio samo klasičan braon vosak.

Depilacija toplim voskom se odlikuje velikim stepenom bezbednosti. Temperatura topljenja voska je 80 stepeni, tako da je mala verovatnoća prenosa bakterija i gljivica. Trake od depilacije bikini zone se bacaju nakon svake upotrebe i njih nikada ne pretapamo. Ipak, klijenti moraju da vode računa o higijeni posle depilacije, pogotovo  o higijeni prepona i pazuha jer na tim mestima pore neko vreme ostaju otvorene i izložene bakterijama, pa može doći do infekcije. Depilaciju treba raditi jednom mesečno. To je dovoljno dug vremenski period tokom kojeg bi trebalo da izrastu sve dlačice i omoguće uspešnu depilaciju.

Osim depilacije tela depilacija toplim voskom se može primeniti i na manjim regijama kao što su nausnice, lice ili obrve. Umesto da provedemo duže vreme u čupanju pojedinih dlačica kod korekcije obrva moguće ih je sve otkloniti u jednom potezu. Vosak se nanosi drvenom spatulom i brzim i kratkim povlačenjem se uklanja sa kože. Time povlačimo i dlačice iz samog korena. Povlačenje dlačica iz korena obezbeđuje sporiji ponovni rast. Koža na bikini zoni i ispod pazuha izuzetno je tanka i osetljiva, pa se na tom području nakon depilacije javlja crvenilo i peckanje što se rešava nanošenjem talka ili kreme za smirenje iritacije.

POGLEDAJTE VIŠE O CERVIKALNOM SINDROMU

o cervikalnom sindromu

POGLEDAJTE VIŠE O PRAKTIČNOJ NASTAVI NA PREDMETU NEGA KOSE

bujne lokne

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČAS PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE

primenjene kozmetologije