+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČUDNE MASAŽE

Čudne masaže

Postoji mnogo vrsta masaža. Čuli ste za relaks, sportsku, tajlandsku, švedsku, šijacu, podvodnu i druge vrste. Ali, verovali ili ne, postoje veoma čudne masaže.

U jednom zoološkom vrtu na Filipinima, posetiocima se nudi besplatna masaža. U početku zvuči primamljivo, ali većina odustane od ove ideje kada sazna da se radi o masaži pomoću ogromnih zmija, pitona. Izvodi se tako što pacijent legne na krevet od bambusovog drveta, a na njega se polože tri pitona, koji će mu militi po telu. Oni najhrabriji koji su probali, kažu da je opuštajuće.

Čuli ste za masažu vulkanskim kamenjem, prilikom koje se tamni, obli kamenčići poređaju po leđima pacijenta. Ova metoda se često izvodi, opuštajuća je i ne spada u čudne masaže, međutim, nešto slično se izvodi i sa kaktusom, u jednom ekskuzivnom hotelu u Meksiku. Kaktusi se pređaju po telu pacijenta, a cilj je opuštanje i hidratacija kože. Terapeuti tvrde da ne boli jer su iglice uklonjene, a ko je raspoložen da proba treba da izdvoji dvesta pedeset dolara po tretmanu.

Na Tajlandu i slonovi rade kao maseri, tako što njihov pacijent legne na zemlju, a slon od tri tone ih pritiska svojom nogom.

Ako niste gadljive prirode, probajte masažu pomoću puževa. Najčešće se koristi za lice. Dok puževi mile po vama, za sobom ostavljaju sluz, koja regeneriše i podmlađuje kožu, a dobra je i za opekotine.

U Kini postoji još jedna metoda koja spada u čudne masaže, a podrazumeva masažu vatrom tokom zimskog perioda. Veruje se da je ovaj vid masaže dobar za imuni sistem i da pomaže u borbi protiv prehlade i gripa. Na pacijenta se stavi komad tkanine poput, recimo peškira. Drugi peškir se natopi sa malo alkohola i zapali, pa se takođe spusti preko već postojeće tkanine. Masaža nije bolna, ali ipak predlažemo da ne pokušavate ovo sami kod kuće.

 

POSTANI PROFESIONALNI WELLNESS I SPA TERAPEUT

limfna drenaza

VIDI OVDE

KURS MASAŽE - PROFESIONALNI MASER

VIDI OVDE