Select Page

3D TEHNIKA SMINKANJA OKA

NA KURSU PROFESIONALNOG ŠMINKANJA NA AKADEMIJI PURITY

3D tehnika sminkanja oka na kursu profesionalnog šminkanja na AKademiji za estetiku i kozmetologiju Purity

 

Na kursu profesionalnog šminkanja Akademije “Purity” se izučava 3D tehnika sminkanja oka. Efekat koji se postiže je vizuelni utisak dubine oka koje nema izraženu arkadnu kost i može se primeniti u svim prilikama.

Arkada je (latinski: arcus luk, svod) koštano lučno izbočenje čeone kosti iznad očne šupljine pokriveno naborom kože s obrvama.

Ukoliko i vi želite da upišete kurs profesionalnog šminkanja na Akademiji Purity informišite se više klikom ovde.

Na donjim fotografijama možete videti atmosferu sa nastave na kursu za profesionalnog šminkera.

3D tehnika sminkanja oka je zastupljena i izučava se veoma detaljno pored svih drugih tehnika.

 

3d tehnika sminkanja oka

Šta je uopšte šminkanje i koja mu je definicija?

U najširem smislu reči, šminkanje je niz postupaka kojima se želi da prikaže nešto što nije. U najvećem broju slučajeva da bude lepše i bolje. Ali ne uvek. U pozorištu na primer se šminka (maskira) glumac za ulogu Mefista (đavola), iz umetničkih razloga.  Pri šminkanju se moraju uzeti u obzir oblici lica:(ovalno, okruglo, četvrtasto, duguljasto, trouglasto, obrnuto trouglasto i romboidno). Osoba koja radi šminku (profesionalka, amaterka) mora da uzme u obzir harmoniju boja, oblik lica (gore pomenut). U pripremi za šminkanje prvo se radi čišćenje (sa mlekom, kremom ili deterdžentom). Zatim se nanosi osnovna krema. Pri šminkanju se mora voditi računa o nekoliko činjenica: boji očiju (koja se ne može menjati), boji tena (koji se koriguje), boji kose (koja može da se promeni) i tipu i formi lica (koje donekle može da se koriguje frizurom i šminkanjem).

3d tehnika sminkanja oka