Select Page

SA DRUGOG PREDAVANJA NA KURSU ZA PROFESIONALNE ŠMINKERE

Sa drugog predavanja

 Sa drugog predavanja kursa za profesionalne šminkere polaznici odlaze sa kompletnim zanjem o različitim oblicima očiju, njihovom korekcijom i pogodnim tehnikama za korekciju. Takođe, ovo predavanje je nadogradnja prvog časa, u smislu da se tehnike nanošenja tena dovedu do perfekcije.

Na drugom predavanju polaznici uče kako da izvedu korekciju ovih oblika očiju:

Duboko “uvučene” oči

Oči koje su duboko usađene u lobanju stvaraju utisak da su obrve “izbačenije” napolje, stoga poznati šminkeri preporučuju da na predeo iznad obrva nanesete svetlu senku poput bež ili boje breskve, dok na kapak stavite tamnu senku ili ga uokvirite ajlajnerom uz obavezno stavljanje maskare.

“Iskošene” oči

Kapci su “izbačeni”, a trepavice su skoro nevidljive. Prva stvar na kojoj treba da poradite su trepavice, a to ćete postići korišćenjem dobre maskare ili veštačkih trepavica. Na ceo kapak nanesite svetliju senku, sredinu kapka obojite u svetlobraon dok na deo iza trepavica nanesite tamnije braon senku kako bi kombinacija boja učinila vaš kapak većim.

Veliki kapci

Veći kapci čine oko manjim, zato se fokusirajte na gornji deo kapka-tačno iznad obrva. Na taj deo treba naneti svetlu senku, zatim srednji deo kapka i deo iza trepavica osenčiti tamnijom senkom. Stavljanjem ajlajnera stvarate utisak da vam je oko izduženije.

“Izbačene” oči

Ovaj oblik je najbolji oblik očiju na kojem možete isprobavati različite tehnike šminkanja. Dokazano je da osobama sa ovim oblikom najbolje stoji smokey eyes u svim bojama. Tamnije boje smanjuju oko, a na izbačenim očima izgledaju prelepo i upečatljivo.

Oblik badema

Klasičan oblik očiju koje su na spoljašnjem uglu iskošene. Gornji kapak izgleda veći od donjeg i baš to ga čini savršenom podlogom za ajlajner. Na gornji kapak možete primeniti smokey eyes tehniku kao i kombinovanje tamnijih senki, jer vam oblik to dopušta. 

“Tužne” oči

Kako biste podigli oči koje su spuštene, koristite ajlajner ili krejon i kreirajte liniju naviše. Na ostatak kapka stavite svetlu senku kako bi linija došla do izražaja i učinila vaše oči “nasmejanim”.

“Blisko postavljene” oči

Razmak između dva oka bi trebalo da bude veličine očne jabučice, što ovde nije slučaj. Stvarate iluziju većeg razmaka između očiju tako što u ugao oka nanesete svetliju senku u srebrnoj boji ili šljokice. 

“Široko postavljene” oči

Razmak između očiju je veći od veličine očne jabučice, a trik kojim ćete približiti oči šminkom jeste u ajlajneru kojim ćete uokviriti gornji i donji kapak, a zatim na trepavice (posebno na donje) naneti maskaru u pravcu nosa.

POSTANI KOMPLETNI MAKEUP ARTIST

21984246_10213681249722025_1648875058_n

NAUČI ŠMINKU ZA RAZLIČITE OBLIKE OČIJU

SONY DSC