Select Page

Pogledajte šta učimo na trećem predavanju na kursu za profesionalne šminkere

Na trećem predavanju kursa profesionalnog šminkanja

Na trećem predavanju  kurs profesionalnog šminkanja je mnogo dinamičniji od prva dva. Na trećem času polaznici, jedni na drugima, rade tehniku “butterfly”. Specifičnost ove tehnike je u prozračnosti koju imaju i krila leptira (otuda i naziv). Ova tehnika se može upotrebiti kada je u pitanju šminka za mlađe osobe – mala i velika matura, šminka koja nije napadna, kada će glavni fokus makeup-a biti na usnama, kada želimo da istaknemo boju očiju a da ne koristimo komplikovane tehnike.

Na trećem predavanju primenjujemo butterfly tehniku u različitim bojama. Svaki polaznik ima drugačiju boju sa kojom će izvesti ovu tehniku. Sama tehnika se sastoji iz jedne boje koja se nanosi u nekoliko tonova. Koristimo boje koje u sebi imaju sedef kako bi dobili što pravilnije stapanje boja. Ovakav look dobija poseban pečat sa nanošenjem štrasa ili šljokica u istoj boji koje reflektuju svetlost sa svakim treptanjem. Obavezna je maskara koja će dati gustinu trepavicama i još više istaći boju očiju klijenta. Koristimo krejon koji nije vidljiv već samo daje gustinu trepavicama nanošenjem u njihovom korenu.

Na trećem predavanju kursa za profesionalne šminkere ponavljamo i gradivo sa prvog časa. Polaznici rade ten od početka do kraja sa uočavanjem poteškoća, trikova i grešaka koje se mogu desiti. Obavezna je promena parova sa prvog časa kako bi polaznici iskusili različite oblike lica, tipova kože i boje tena. Takođe, koriste različite alate za nanošenje tena kako bi uočili sa kojim se dobija kakva tekstura. U svom poslu će se susresti sa mnogo različitih klijenata za koje moraju biti potpuno pripremljeni.

NAUČI TEHNIKU BUTTERFLY

SONY DSC

POSTANI KOMPLETNI MAKEUP ARTIST

21984246_10213681249722025_1648875058_n