Select Page

PROFESIONALNA ŠMINKA NA ISPITU - kurs tehnike šminkanja lica

Profesionalna šminka na ispitu

Polaznici kursa Tehnike šminkanja lica su polagali završni ispit a kako je izgledala njihova profesionalna šminka na ispitu možete pogledati na profesionalnim fotografijama. Za fotografije je bila zadužena Jovana Dragojević. Na ispitu smo imali tri polaznika a svaki od njih je dobio drugačiji zadatak u skladu sa svojim modelom.

Mersiha Kamešničanin – Novi Pazar. Njen zadatak na ispitu je bio smokey eyes koji idealno pristaje njenom modelu. Odlučila se za roze i ljubičaste nijanse u ovoj tehnici koje odgovaraju tenu i kosi modela. Model ima spuštene oči kojima će se uraditi korekcija tehnikom smokey eyes. Ova tehnika ne podrazumeva korišćenje i izvlačenje eyelinera što je idealno za spušene oči. Mersiha se odlučila za ružičastu nijansu karmina kako bi privukla pažnju ka usnama koje su pune i ženstvene.

Paula Bačur – Padina. Paulina profesionalna šminka na ispitu ogledala se u 3D tehnici šminkanja očiju. Naš model ima lice dijamantskog oblika i mastan tip kože. Kod konturisanja lica smo obratili pažnju na veoma istaknute vilične kosti koje su veće u odnosu na čeone kosti. Upravo na toj površini koncentrišemo tamne senke koje će neutralisati isturene delove. Za 3D tehniku šminkanja očiju koristimo roze senke u orbitalnom luku, pojačavamo intenzitet smeđom a dve trećine unutrašnjosti oka su veoma svetle i sjajne. Korekcija i popunjavanje obrva maksimalno ističe šminku na očima a svetlom bojom ih razdvajamo od senki.

Dragana Janković – Bačka Palanka. Draganin zadatak i profesionalna šminka na ispitu ogledala se u tehnici catty eyes. Njen model ima bademaste oči i plavu kosu. Tehnika catty eyes će se idealno istaći u kombinaciji sa bojom kose i neutralnom karminu. Tip kože modela je problematičan a crvena mesta na licu neutrališemo korektorom u boji u zelenoj nijansi. Kod porkivenosti kože ovakvim intenzitetom obavezno je korišćenje higlightera na najvišim delovima lica kako bi vratili svežinu koži.

POGLEDAJTE VIŠE O ROMANTIČNOM EDITORIJALU U TELEGRAFU

romantični editorijal

POGLEDAJTE VIŠE O MISS BOJANI BOJANIĆ I ANI MINKIĆ

bojana bojanić

POGLEDAJTE VIŠE O SLIKANJU NOVIH ČLANICA MISS SERBIA

slikanje novih lepotica