Select Page

OTVORENA BANANA - tehnika šminkanja očiju

Otvorena banana

Tehnika šminkanja očiju otvorena banana je namenjena za usko postavljene oči. Usko postavljene oči su približene oči koje je potrebno vizuelno “razdvojiti”. To činimo korišćenjem svetlih senki na prvoj trećini oka. Pripremamo oko kako bi se senka zadržala na kapcima a boje bile što vernije. Krejonom korigujemo oblik oka što nam olakšava primenu ove tehnike. Otvorena banana započinje nanošenjem svetle senke u na prvoj trećini oka. Najčešće su to bela, bež, nežno roze ili siva boja. Tamnije boje koncentrišemo na spoljašnjim uglovima očiju tako da dobijemo zaobljeni oblik banane. Na ovaj način definišemo spoljašnji ugao oka a prosvetljujemo prvu trećinu. Svetle nijanse vizuelno šire a tamne boje sužavaju, kako u prirodi tako i u šminkanju. 

Otvorena banana – na šta treba obratiti pažnju

Kod šminkanja očiju potrebno je posebno obratiti pažnju na njihov oblik i simetriju. Nije dovoljno samo raditi šminku očiju aktuelnim tehnikama ili bojama. Ukoliko se pravilno ne proceni odnos očiju i lica možemo izabrati pogrešnu tehniku šminkanja očiju. Sa pogrešnom tehnikom šminkanja očiju možemo napraviti kontra efekat i lice učiniti još nepravilnijim nego što to stvarno jeste. Pored poznavanja pravila i različitih tehnika šminkanja očiju potrebno je poznavati i estetiku. Estetika se kao grana filozofije, bavi posebnim oblikom ljudstkog stvaralaštva – umetnošću. Estetika ispituje lepo i vredno u umetnosti. Ispituje suštinu umetičkog stvaranja i doživljaja umetničkog dela. Estetika zajedno sa etikom spada u zajedničku oblast filozofije koja se naziva aksiologija ili teorija vrednosti.                  

Estetika je filozofska studija lepog i ukusa. Međutim, preciznije definisati njen subjekat je veoma teško. Umesto toga, može se reći da je njeno samodefinisanje najviši zadatak moderne estetike. U estetici se nalazimo na jednoj zanimljivoj teritoriji i pred jednim uznemirujućim iskustvom. Estetika je carstvo lepog, ružnog, uzvišenog i elegantnog. Takođe je i carstvo ukusa, kritike i lepih umetnosti. Veruje se da u ovim fenomenima vladaju zajednički principi kao i da su oni pokretači zajedničkih interesovanja. U slučaju da je ova impresija pogrešna, onda se moraju odbaciti ideje kao što su lepota i ukus, pošto tada jedino imaju periferni filozofski interes. Ipak, ukoliko je ova impresija ispravna i filozofija je u stanju da je potvrdi, onda je moguće razotkriti osnove filozofije estetike. Otvorena banana je jedna od tehnika koje se uče na kursu tehnike šminkanja lica. Uz poznavanje svih ostalih tehnika moguće je izvesti šminku na više različitih oblika očiju i lica. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ŠMINKA ZA VEČERNJI IZLAZAK

IMG_9346

POGLEDAJTE KAKO SE RADI SMOKEY EYES

DSCN4707