Select Page

Korektori za lice u šminkanju

Korektori za lice u šminkanju

 

Kada imate dovoljno informacija i kada znate sve o korektorima za lice tek tada možete i napraviti dobar izbor. Korektor prikriva fleke na koži tako da morate da izaberete korektor koji je najbliži vašem tenu dok za osvetljenje tamnih krugova ispod očiju treba nijansa za pola tona svetlija nego što je vaša koža. Korektor treba uvek birati prema tipu kože koji imate i onoga što želite da prekrijete. Postoji zeleni korektor koji je idealan za prekrivanje crvenila. Ovim korektorom možete prekriti akne ili opekotine od sunca. Preporučuje se osobama koje imaju problematičnu kožu. Zatim korektor u boji lavande ili ljubičasti korektor osvetljava kožu i izjednačava ten. Neutrališe i tonira kožu. Takodje neutrališe pege i tamne fleke na licu. Ako želite korektor koji osvetljava kožu onda je to bledo žuti korektor. Ovakav korektor će omekšati crvenilo i daće toplinu svakom tenu. Ako na licu imate tamne krugove onda probajte bledo roze korektor koji neutrališe plave pa čak i sive tonove. Morate biti oprezni sa primenom ovog tona jer može izazvati narandžasti sjaj na koži. Korektore u boji uvek nanosite na lice pre stavljanja pudera.
Takodje postoje i korektori koji su u tečnom stanju i to u boji pudera (više o pravom izboru pudera klikom OVDE) ili čak dve nijanse svetliji. Oni se nanose kada nanesete puder pa ukoliko želite da posvetlite odredjene delove na licu možete tim korektorima. (izbegnite greške tokom nanošenja pudera a više o tome klikom OVDE).
Skoro svaka žena ima korektor u svojoj kolekciji šminke. Medjutim verovatno niste znali o njegovoj širokoj primeni u korekciji mnogih drugih stvari na licu.
Korektor može vizuelno povećati usne tako što ćete nakon ruža ili sjaja, korektor naneti po sredini donje usne (postignite efekat većih usana a više o tome klikom OVDE). I tako će izgledati vizuelno punije bez upotrebe bilo kakve olovke.
Korektor može da zameni i puder. Nakon nanošenja hidratantne kreme možete koristiti korektor na isti način kao i puder.
Obično pre šminkanja očiju treba koristiti bazu za senke medjutim ako to nemate opet korektor ima svoju ulogu u tome. Fiksiraće vašu šminku i izgledaćete lepo tokom celog dana.
Može i da fiksira rumenilo jer je dobro poznato da rumenila ( više o rumenilu klikom OVDE) uglavnom brzo nestaju sa lica. Kao baza pre rumenila može da posluži korektor kako biste zadržali efekat rumenila.
Ono što je problem mnogih žena jeste umorno lice i koje je posledica umora. Da biste prikrili takve tragove umora nanesite korektor oko nosa i to će osvežiti vaše lice.
Ukoliko želite da naučite da profesionalno šminkate onda je kurs za PROFESIONALNOG ŠMINKERA pravi izbor za vas
Više informacija o kursu klikom OVDE
Ali takodje postoji i studijski program MAKEUP ARTIST i više informacija klikom OVDE