Select Page

Greške prilikom nanošenja pudera

Greške prilikom nanošenja pudera

 

Greške prilikom nanošenja pudera. Vaš makeup može biti besprekoran ukoliko izbegnete greške prilikom nanošenja pudera. Iako koristite puder u prahu, kamenu ili tečnom stanju, puder nije lako naneti kao što izgleda. Na to utiču kvalitet, tekstura i pokrivna moć ali i vaše umeće. Devojke prilikom nanošenja pudera (saznajte više o nanošenju pudera klikom OVDE)  često prave greške pa on na vašem licu ne izgleda savršeno. Uvek počnite od nijanse pudera (saznajte sve o izboru prave nijanse pudera klikom OVDE) koja će biti jednaka u boji vašeg tena. Ključ je u odabiru toplijih tonova naročito ako imate svetao ten. Rumenilo vam može dati samo svežinu licu i dugotrajnost. (više o dugotrajnosti vaše šminke klikom OVDE)
Ako želite da prekrijete pigmentaciju, nepravilnosti ili bore previše pudera vam u tome neće pomoći već će sve te nedostatke naglasiti. Zbog toga koristite prajmer i hajlajter za neutralisanje bora (sve o značaju hajlajtera klikom OVDE)  a korektor za prikrivanje crvenila.Greške prilikom nanošenja pudera.
Bilo kakav puder da koristite krajnji cilj je da vaše lice ima što prirodniji izgled. Ukoliko imate suvu kožu onda možete koristiti tečne pudere jer bi puderi u prahu previše ulazili u pore i bore.

Više o kursu za PROFESIONALNE ŠMINKERE klikom OVDE

Više o studijskom programu MAKEUP ARTIST klikom OVDE

Većina žena misli da će puder učiniti da izgledaju starije i da će samo naglasiti ono što žele da sakriju na svom licu. Međutim, odabir pravog pudera u velikoj meri može da vas “podmladi”, prikrije bore i smanji proširene pore. Takođe, korišćenjem drugih mejkap poizvoda – rumenila, bronzera i korektora ( više o pravom izbor korektora klikom OVDE)  – samo ćete dodatno poboljšati svoj izgled.

 

Priprema lica za nanošenje pudera je veoma bitna za postizanje najboljeg rezultata. Očistite ga, (više o postupku čišćenja lica klikom OVDE) a zatim nanesite veoma tanak sloj dnevne kreme. Ako imate dovoljno vremena, vrhovima prstiju izmasirajte lice kružnim pokretima dok nanosite kremu. To će podstaći cirkulaciju, pa će vam lice izgledati svežije. Sačekajte 10–15 minuta da koža upije kremu, pa tek onda nanesite puder.

Makeup stručnjaci (ukoliko Vi želite da postanete stručnjak kliknite OVDE) preporučuju stavljanje pudera samo na određene delove lica, dok ispod očiju, na primer, treba naneti korektor i potom ga prstima umasirati i “povezati” sa puderom na ostatku lica.